Citroen C5 X: Η νέα ναυαρχίδα των Γάλλων ήρθε στην Ελλάδα (τιμές – εκδόσεις)

Citroen C5 X: Η νέα ναυαρχίδα των Γάλλων ήρθε στην Ελλάδα (τιμές – εκδόσεις)

Κώστας Μπιτσικώκος
Citroen C5 X: Η νέα ναυαρχίδα των Γάλλων ήρθε στην Ελλάδα (τιμές – εκδόσεις)
Το οικογενειακό μοντέλο με τον crossover χαρακτήρα αρχίζει την εμπορική πορεία του στη χώρα μας, σε εκδόσεις βενζίνης και plug-in hybrid.

Συνδυάζοντας στοιχεία από ένα sedan, ένα station wagon και ένα SUV, αλλά και premium εξοπλισμό, το Citroen C5 X αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων. Οι διαστάσεις του, αλλά κυρίως οι τεχνολογίες που... κουβαλά, το τοποθετούν στην κορυφή της γκάμας της γαλλικής μάρκας.

Χώροι και ποιότητα κύλισης από την μεγάλη κατηγορία

Με μεταξόνιο 2,785 μέτρα, το C5 X προσφέρει πλούσιους χώρους στους πίσω επιβάτες, ενώ οι εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος 4,805 μέτρα, πλάτος 1,865 μ. και ύψος 1,485 μ.) μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα μοντέλο του Segment D. Ο όγκος του πορτμπαγκάζ φθάνει τα 545 λίτρα (έως 1.640 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο) και καλύπτει τις ανάγκες ακόμα και μίας πενταμελούς οικογένειας.

Τα καθίσματα Advanced Comfort στο C5 X είναι το σημείο αναφοράς για την άνεση των επιβατών. Προσφέρουν την αίσθηση του φιλόξενου περιβάλλοντος, αλλά και κορυφαία άνεση, χάρη στην ειδική επένδυση. Ως γνήσιο μοντέλο της Citroen, ξεπερνά όλα τα εμπόδια, τις λακκούβες και λοιπές κακοτεχνίες των δρόμων με χαρακτηριστική άνεση. Και όλα αυτά χάρη στην ενεργή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort, που προσφέρει την επιλογή τριών τρόπων λειτουργίας και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των Progressive Hydraulic Cushions.

Citroen C5 X

Τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης

Το C5 X προσφέρει εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) εναρμονισμένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Highway Driver Assist, το οποίο συνδυάζει Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Keeping Assist: Χάρη σε αυτό το σύνολο, ο οδηγός υπό προϋποθέσεις, δε χρειάζεται πλέον να διαχειρίζεται ταχύτητα ή τροχιά, καθώς το όχημα φροντίζει όλες αυτές τις παραμέτρους.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του ανανεωμένου Citroen C5 Aircross

Πολλές άλλες λειτουργίες διευκολύνουν τον οδηγό, όπως η ανίχνευση τυφλού σημείου μεγάλης εμβέλειας, το Rear Cross Traffic Alert, το οποίο εντοπίζει τυχόν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της οπισθοπορείας, το Top 360 Vision, το οποίο διευκολύνει τους ελιγμούς προβάλλοντας το εξωτερικό περιβάλλον στο tablet με οθόνη αφής και το Proximity Hands-Free που δίνει πρόσβαση και εκκίνηση του κινητήρα χωρίς να κάνει ο οδηγός κάποια ενέργεια, ενώ κλειδώνει και ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες, όταν ο οδηγός πλησιάζει ή φεύγει από το όχημα.

Citroen C5 X

Εκδόσεις κινητήρα και τιμές

Το Citroen C5 X είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην Ελλάδα σε εκδόσεις βενζίνης και PHEV, όλες σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ8. Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τον 1.2 PureTech με 130 ίππους και το υβριδικό PHEV μοντέλο με 225 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία άνω των 50 χλμ. σε ταχύτητες έως 135 χλμ/ώρα. Tα επίπεδα εξοπλισμού είναι τα Feel, Feel Pack, Shine και Shine Pack.

Αναλυτικά οι τιμές ανά έκδοση κινητήρα και εξοπλισμού:

Βενζίνη

1.2 PureTech 130 PS Feel 36.850€

1.2 PureTech 130 PS Feel Pack 40.900€

1.2 PureTech 130 PS Shine 44.350€

Plug-in hybrid

225 PS Feel Pack 50.900€

225 PS Shine 53.300€

225 PS Shine Pack 55.900€

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!