Η BMW στη λίστα με τις καλύτερες καινοτομίες του 2022

Η BMW στη λίστα με τις καλύτερες καινοτομίες του 2022

Κώστας Παστρίμας
Η BMW στη λίστα με τις καλύτερες καινοτομίες του 2022
Η BMW iX Flow μπήκε στη λίστα του TIME με τις 200 καλύτερες καινοτομίες για το 2022.

Πριν από λίγους μήνες στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) 2022 στο Λας Βέγκας, η BMW παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο iX το οποίο ονόμασε Flow. Η συγκεκριμένη έκδοση του ηλεκτρικού SUV των Γερμανών είχε την ικανότητα να αλλάζει ολόκληρο το χρώμα των εξωτερικών του επιφανειών με το πάτημα ενός διακόπτη.

Η BMW iX Flow, όχι μόνο άλλαζε το χρώμα του εξωτερικού του, αλλά είχε τη δυνατότητα να απεικονίσει διάφορα σχέδια πηγαίνοντας το επίπεδο της εξατομίκευσης σε ανώτερο επίπεδο. Η συγκεκριμένη καινοτομία βασίζεται σε μία τεχνολογία που ανέπτυξε η E Ink, γνωστή κυρίως από τις οθόνες που χρησιμοποιούνται στα eReaders.

BMW

Η εξωτερική επίστρωση της BMW iX Flow με τεχνολογία E Ink περιέχει πολλά εκατομμύρια μικροκάψουλες με διάμετρο που αντιστοιχεί στο πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας. Κάθε μία από αυτές τις μικροκάψουλες περιέχει αρνητικά φορτισμένες λευκές χρωστικές ουσίες και θετικά φορτισμένες μαύρες χρωστικές ουσίες. Ανάλογα με την επιλεγμένη ρύθμιση, η διέγερση μέσω ενός ηλεκτρικού πεδίου προκαλεί τη συγκέντρωση των λευκών ή των μαύρων χρωστικών ουσιών στην επιφάνεια της μικροκάψουλας, προσδίδοντας στο αμάξωμα την επιθυμητή απόχρωση.

BMW

Η τρομερή αυτή τεχνολογία της BMW κίνησε το ενδιαφέρον του περιοδικού TIME το οποίο περιέλαβε στη λίστα με τις καλύτερες καινοτομίες του 2022 την iX Flow. Η λίστα με τις καλύτερες τεχνολογίες περιλαμβάνει 200 συμμετοχές και καταρτήθηκε έπειτα από ψηφοφορία των συντακτών και ανταποκριτών από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, το TIME αξιολόγησε κάθε υποψηφιότητα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως η πρωτοτυπία, η αποτελεσματικότητα, η φιλοδοξία και ο αντίκτυπος.

BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!