Mazda CX-60: Όλα για τον οδηγό (vid)

Mazda CX-60: Όλα για τον οδηγό (vid)

Κώστας Παστρίμας
Mazda CX-60: Όλα για τον οδηγό (vid)
Η Mazda έχει βάλει την σφραγίδα της στην ανώτερη οδηγική απόλαυση και άνεση που προσφέρει το νέο SUV της CX-60.

Η Mazda ανέκαθεν έδινε ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση οδηγού-αυτοκινήτου σχεδιάζοντας όσο το δυνατόν πιο οδηγοκεντρικά μοντέλα. Ιδιαίτερα στη θέση οδήγησης, η ιαπωνική μάρκα έδινε στον οδηγό το τέλειο αποτέλεσμα προκειμένου να ευχαριστιέται το αυτοκίνητο κάθε μέρα, όλη μέρα.

Mazda

Οι ερευνητές της Mazda πρόσφατα ανακάλυψαν ότι λιγότεροι από τους μισούς οδηγούς έχουν σωστή στάση σώματος για μια άνετη και ασφαλή διαδρομή. Ακολουθώντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, η οποία λαμβάνει υπόψη κάθε σημείο επαφής στο αυτοκίνητο, από το σχήμα και τη χρήση των λαβών της πόρτας μέχρι την αίσθηση των διακοπτών, οι Ιάπωνες φρόντισαν οι οδηγοί να έχουν πάντα τη σωστή στάση σώματος.

Mazda

Ο Νομπουάκι Ταμπάτα, Program Manager της ομάδας Ανάπτυξης και Αρχιτεκτονικής των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ελέγχου μαζί με την ομάδα του, ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν πώς να επιτύχουν από μόνοι τους την καλύτερη στάση του σώματος όταν οδηγούν. Δήλωσε σχετικά: «Κατά τη δημιουργία του Mazda CX-60, μάθαμε ότι ο κόσμος δεν ξέρει πως να προσαρμόσει το κάθισμα του οδηγού για να επιτύχει μία άνετη οδήγηση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, μόνο το 40% των οδηγών κάθονται σωστά».

Mazda

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, η Mazda στο νέο CX-60 δημιούργησε ένα σύστημα που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και αυτόματα διαμορφώνει τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού, τους καθρέφτες και τα όργανα του αυτοκινήτου. Ο οδηγός εισάγει σε πρώτη φάση το ύψος του και το σύστημα αναλαμβάνει να υπολογίσει την τέλεια θέση οδήγησης. Φυσικά, η διαδικασία γίνεται και χειροκίνητα από τον ίδιο τον οδηγό.

Βίντεο του CX-60.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!