Μουντιάλ 2022: H Hyundai δημιούργησε το εντυπωσιακό Μουσείο της FIFA στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: H Hyundai δημιούργησε το εντυπωσιακό Μουσείο της FIFA στο Κατάρ

Κώστας Μπιτσικώκος
Μουντιάλ 2022: H Hyundai δημιούργησε το εντυπωσιακό Μουσείο της FIFA στο Κατάρ
Το Μουσείο κατασκευάστηκε μέσω της βιώσιμης τεχνικής Rammed Earth, η οποία δεν δημιουργεί απόβλητα κατά την αποσυναρμολόγησή του.

Ως επίσημος συνεργάτης της FIFA, η Hyundai Motor Company συμμετέχει σε μία σειρά από δράσεις προώθησης της βιωσιμότητας στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μεταξύ άλλων, παρέχει στόλο 226 «πράσινων» επιβατικών αυτοκινήτων, για τις μετακινήσεις μελών και επισήμων της FIFA.

Η κορεάτικη εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή και του Μουσείου της FIFA, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στην Ντόχα. Το Μουσείο φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «Goals Create History», παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τα καλύτερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Hyundai Μουσείο FIFA

Στα εγκαίνια του Μουσείου της FIFA βρέθηκε το τρόπαιο του φετινού νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το τρόπαιο Ζιλ Ριμέτ που απονεμόταν από το 1930 έως και το 1970 θα παραμείνει στο χώρο καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Στο χώρο εκτίθενται επίσης οι φανέλες των 32 εθνικών ομάδων αλλά και αντικείμενα από όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις. Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν οι τρεις πρεσβευτές του Μουσείου της FIFA, Τζιανλούκα Ζαμπρότα, Ντιέγκο Φορλάν και Πασκάλ Ζουμπερμπούλερ.

Μουσείο FIFA Κατάρ

Η Hyundai κατασκεύασε το Μουσείο FIFA χρησιμοποιώντας μία βιώσιμη τεχνική κατασκευής, γνωστή ως Rammed Earth. Η τεχνική επιτρέπει στο εξωτερικό του κτιρίου να... επιστρέψει στη φύση χωρίς να δημιουργηθούν απόβλητα κατά την αποσύνθεσή του. Τη σχεδίαση και κατασκευή του Μουσείου ανέλαβαν ο βρετανικός όμιλος Grimshaw και το γερμανικό γραφείο Uniplan. Οι εσωτερικές επενδύσεις του κτιρίου προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά.

Παράλληλα με το Μουσείο, αποκαλύφθηκε και το γλυπτό με τίτλο «Το κορυφαίο γκολ». Αποτέλεσμα συνεργασίας του Ιταλού καλλιτέχνη Λορέντσο Κουίν με τη Hyundai, το γλυπτό απεικονίζει ένα τεράστιο τέρμα πλάτους 18,25 μέτρων και ύψος 7,7 μέτρων (περίπου τρεις φορές στο μέγεθος του κανονικού). Πάνω από το οριζόντιο δοκάρι υπάρχουν δύο χέρια που το ένα κρατά το άλλο, συμβολίζοντας έναν κόσμο που μάχεται για τη βιωσιμότητα.

Hyundai γλυπτό Κατάρ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!