Opel Mokka Electric: Αλλάζει όνομα και αποκτά μεγαλύτερη μπαταρία

Opel Mokka Electric: Αλλάζει όνομα και αποκτά μεγαλύτερη μπαταρία

Κώστας Μπιτσικώκος
Opel Mokka Electric: Αλλάζει όνομα και αποκτά μεγαλύτερη μπαταρία
Το compact ηλεκτρικό SUV εξοπλίζεται με ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ και νέα μπαταρία για αυτονομία άνω των 400 χλμ.

Μετά τα ηλεκτρικά μοντέλα της Peugeot, ήρθε η σειρά του Opel Mokka-e να αναβαθμιστεί από τη Stellantis ώστε να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, το Mokka-e μετονομάζεται σε Mokka Electric, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο στο ευρύ κοινό ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Το B-SUV εφοδιάζεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους (έναντι 136 στο τωρινό μοντέλο), ενώ η μπαταρία είναι πλέον χωρητικότητας 54 kWh (από 50 kWh). Σε συνδυσμό με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας (15,2 kWh ανά 100 χλμ), η μέγιστη αυτονομία αυξάνεται από τα 338 στα 406 χλμ. στον κύκλο δοκιμών WLTP.

Το αναβαθμισμένο Mokka Electric χρειάζεται λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση σε σταθμό DC 100 kW, με τη διαδικασία 0-80% να διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της Opel θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ από το 2028 η γερμανική μάρκα θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Φωτογραφίες: Opel

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!