Citroen: Μαζί με τον... Ιμπραΐμοβιτς στο νέο «Αστερίξ και Οβελίξ» (vid)

Citroen: Μαζί με τον... Ιμπραΐμοβιτς στο νέο «Αστερίξ και Οβελίξ» (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Citroen: Μαζί με τον... Ιμπραΐμοβιτς στο νέο «Αστερίξ και Οβελίξ» (vid)
Ένα άρμα με το σήμα της γαλλικής μάρκας θα εμφανιστεί στη νέα ταινία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο του 2023.

Και μόνο η συμμετοχή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», στο ρόλο ενός Ρωμαίου εκατόνταρχου, αρκεί για να την παρακολουθήσουμε. Η πρεμιέρα της στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής έχει όμως και η Citroen, καθώς η γαλλική μάρκα ανέλαβε τη σχεδίαση αλλά και τη δημιουργία ενός πρωτότυπου άρματος. Η διαδικασία σχεδίασης κράτησε τρεις μήνες, τη στιγμή που για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο ο συνήθης χρόνος είναι ένα έτος.

«Η συνάντηση μεταξύ αυτών των δύο θρύλων της γαλλικής κουλτούρας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εξαιρετική, καθώς υπήρχε μια μοναδική εγγύτητα και ειλικρίνεια, αλλά και ένας αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των ομάδων Citroën και Asterix από την πρώτη στιγμή. Μας παρουσιάστηκε αυτή η απίστευτη ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να κατασκευάσουμε ένα πρωτότυπο άρματος από την αρχή και περάσαμε καταπληκτικά δουλεύοντας σε αυτό το project! Το αποτέλεσμα είναι μια ωδή στο 2CV, το θρυλικό αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει όλο το μεγαλείο της Citroen», δήλωσε ο Πιέρ Λεκλέρκ, επικεφαλής σχεδιαστής της γαλλικής μάρκας.

Στην ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», το πρωτότυπο άρμα αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroën έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών που έχει στο DNA της η Γαλλική μάρκα και έχουν να κάνουν με την άνεση, την τεχνολογία και τον τολμηρό σχεδιασμό, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με… πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroen.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!