Porsche: Ηλεκτρική η επόμενη 718 Cayman

Porsche: Ηλεκτρική η επόμενη 718 Cayman

Κώστας Μπιτσικώκος
Porsche: Ηλεκτρική η επόμενη 718 Cayman
Ο CEO της γερμανικής εταιρείας αλλά και ολόκληρου του Volkswagen Group, αναφέρθηκε στο πλάνο εξηλεκτρισμού της σπορ μάρκας.

Την 1η Σεπτεμβρίου ο Όλιβερ Μπλούμε διαδέχτηκε τον Χέρμπερτ Ντις στη θέση του επικεφαλής του Volkswagen Group, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Porsche. Μιλώντας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών στην ηγεσία της ο Όλιβερ Μπλούμε αναφέρθηκε στα επόμενα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας με έδρα το Τσουφενχάουζεν.

«Στόχος μας είναι πάνω από το 80% των αυτοκινήτων που θα παραδίδουμε σε πελάτες το 2030 να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Αυτό είναι κάτι που αντανακλάται στην προϊοντική στρατηγική μας», δήλωσε ο Μπλούμε.

Όπως είπε, η ηλεκτρική Macan βρίσκεται σε περίοδο δοκιμών και θα αρχίσει να παραδίδεται το 2024. «Σχεδιάζουμε επίσης 100% ηλεκτρικές εκδόσεις για ένα μεγάλο μέρος της γκάμας μας, ανάμεσα στις οποίες θα είναι η 718 αλλά και ένα SUV στην πολυτελή κατηγορία».

Ο Μπλούμε αποκάλυψε ότι οδηγεί καθημερινά μία 911 Targa και μία Taycan, όμως θέλει να δοκιμάσει όλα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Volkswagen.

Όλιβερ Μπλούμε

Φωτογραφίες: Porsche

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!