Το συγκλονιστικό Mercedes-AMG ONE πατάει γκάζι και κάνει φιγούρα (vid)

Το συγκλονιστικό Mercedes-AMG ONE πατάει γκάζι και κάνει φιγούρα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Το συγκλονιστικό Mercedes-AMG ONE πατάει γκάζι και κάνει φιγούρα (vid)
Η γερμανική εταιρεία επιδεικνύει τα ρεκόρ του hypercar της που είναι γεμάτο τεχνολογία από το μαγικό κόσμο της Formula 1.

Λέμε συχνά πως η τεχνολογία που εξελίσσεται και δοκιμάζεται στους αγώνες, περνάει στα αυτοκίνητα δρόμου. Ποιος θα περίμενε όμως πως ένας υβριδικός κινητήρας της Formula 1, θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στους δρόμους;

Κι όμως, η Mercedes-AMG το έκανε πραγματικότητα, αν και το περίφημο ONE δεν λογίζεται ως ένα… απλό αυτοκίνητο.

Τεχνολογία από τη Formula 1

Ένα υβριδικό θηρίο 1049 αλόγων που κρύβει στα σωθικά του τον 1.6lt κινητήρα των ασημί βελών της F1. Μία αρκετά περίπλοκη τεχνολογικά μονάδα κινητήρα εσωτερικής καύσης που ανεβάζει στροφές έως και 11.000 σ.α.λ. και αποδίδει 566 ίππους, ενώ ταυτόχρονα πληροί τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro 6.

Mercedes-AMG ONE

Έχουμε όμως και ένα κουαρτέτο ηλεκτροκινητήρων που συνεπικουρούν. Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας για κάθε μπροστινό τροχό και αποδίδουν συνδυαστικά 322 ίππους. Ένας τρίτος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται δίπλα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και δίνει 161 ίππους στον στροφαλοφόρο άξονα, ενώ ο τέταρτος συνδέεται με τον υπερσυμπιεστή για να προσθέσει 121 ίππους στο μείγμα. Επίσης, υπάρχει η μπαταρία ιόντων λιθίου 8,4 kWh, που δίνει περίπου 18 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας, ενώ το αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο επτά ταχυτήτων αναπτύχθηκε ειδικά για το AMG One.

Όλα αυτά, φαντάζουν εντυπωσιακά και έχουν εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα τα οποία καθρεφτίζονται στους χρόνους του ONE σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες. Σας έχουμε ήδη μιλήσει για το ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση», το απόλυτο πεδίο δοκιμών κάθε οχήματος επιδόσεων.

Mercedes-AMG ONE

Το ONE στην πίστα

Τώρα, η Mercedes-AMG αποφάσισε να κάνει… φιγούρα και να μας δείξει όλα του τα ρεκόρ αφού κατά σειρά, κατέκτησε την πίστα GP του Νίρμπουργκρινγκ, το Σπίλμπεργκ της Αυστρίας και το Χόκενχαϊμ, προτού βγει στην αρένα του παλιού Νίρμπουργκρινγκ. Όλη αυτή η διαδρομή, αποτυπώνεται στο παρακάτω video.

Πατάτε play και μπορείτε να χορτάσετε από πλάνα όπου το ONE πατάει γκάζι στην πίστα, ένα εκρηκτικό μείγμα εικόνων και ήχου που συνδυάζεται με λόγια του CEO της Mercedes-AMG, Φίλιπ Σίμερ, του Project Manager εξέλιξης του ONE στην πίστα, Σεμπάστιαν Φέσε αλλά και του οδηγού που έσπασε τα ρεκόρ: του Μάρο Ένγκελ.

Περισσότερα στο παρακάτω video…

Τα ρεκόρ του Mercedes-AMG ONE

Ρεκόρ Πίστας Νίρμπουργκρινγκ: 1:56.096 Κατηγορία Super Sports Car
Ρεκόρ Red Bull Ring: 1:26.846
Ρεκόρ Πίστας Χόκενχαϊμ: 1:38.563
Ρεκόρ Παλιού Νίρμπουργκρινγκ (Νορντσλάιφε): 6:35.183 Κατηγορία Super Sports Car, Κατηγορία Οχημάτων Παραγωγής με άδεια κίνησης σε δημόσιους δρόμους

Επιδόσεις του Mercedes-AMG ONE

Οι επιδόσεις του συγκλονιστικού σε όψη hypercar είναι ανάλογα εντυπωσιακές. Η επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα επιτυγχάνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0-200 χιλιόμετρα/ώρα έρχονται σε 7 δευτερόλεπτα.

Όσο για τη μέγιστη τελική ταχύτητα, ορίζεται στα 352 χιλιόμετρα/ώρα και το αξιοσημείωτο είναι πως περιορίζεται ηλεκτρονικά σε αυτή την τιμή!

Mercedes-AMG ONE

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!