Cupra: Το 2025 η πρεμιέρα του μίνι ηλεκτρικού crossover

Cupra: Το 2025 η πρεμιέρα του μίνι ηλεκτρικού crossover

Κώστας Μπιτσικώκος
Cupra: Το 2025 η πρεμιέρα του μίνι ηλεκτρικού crossover
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον μετασχηματισμό των εργοστασίων της Seat στην Ισπανία σε μονάδες παραγωγής εξαρτημάτων για EV.

Σε hub παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων για όλο το Volkswagen Group θα μετασχηματιστούν οι εγκαταστάσεις της Seat στην Ισπανία. Πέρα από το εργοστάσιο του Μαρτορέλ όπου θα συναρμολογούνται από το 2025 τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα του ομίλου, το εργοστάσιο στο Ελ Πρατ της Βαρκελώνης θα παράγει εξαρτήματα για τα συγκεκριμένα EV. Συγκεκριμένα θα παράγονται διαφορικά, περιστροφικά ρουλεμάν, θήκες και μονάδες ψύξης μπαταριών, καθώς και το αλουμίνο για τους ηλεκτροκινητήρες. Ένα από τα ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι το UrbanRebel της Cupra.

Το Volkswagen Group και η Seat θα επενδύσουν συνολικά 7 δισ. ευρώ στην Ισπανία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της χώρας, η οποία θέλει να γίνει ευρωπαϊκό hub στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το στρατηγικό πλάνο με τίτλο «Future: Fast Forward» περιλαμβάνει και τη δημιουργία εργοστασίου για την παραγωγή μπαταριών στα προάστια της Βαλένθια, όπου θα απασχολούνται περισσότεροι από 3.000 εργαζόμενοι.

Σήμερα στο εργοστάσιο του Ελ Πρατ απασχολούνται περίπου 900 άτομα, με αντικείμενο την παραγωγή δύο μηχανικών κιβωτίων (MQ200 και MQ281) για αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σταδικά η παραγωγή των συμβατικών κιβωτίων θα μειώνεται μέχρι την οριστική διακοπή για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!