To ρομποταξί της Hyundai στο... χάος του Λας Βέγκας (vid)

To ρομποταξί της Hyundai στο... χάος του Λας Βέγκας (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
To ρομποταξί της Hyundai στο... χάος του Λας Βέγκας (vid)
Το αυτόνομο όχημα που βασίζεται στο ηλεκτρικό Ioniq 5 έχει αρχίσει δοκιμές στους δρόμους της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου.

Οι λόγοι για τους οποίους η Hyundai και η Motional επέλεξαν το Λας Βέγκας για τις δοκιμές του ταξί χωρίς οδηγό (ρομποταξί) παρουσιάζονται σε ένα βίντεο. Το πλήρως αυτόνομο όχημα (επιπέδου 4) βασίζεται στο ηλεκτρικό Ioniq 5 και θα αρχίσει να κάνει δρομολόγια προς τα τέλη του 2023.

Μέχρι τότε πραγματοποιούνται δοκιμές στην πόλη των καζίνο, ώστε να αντιμετωπιστεί κάθε κίνδυνος. Όπως αναφέρεται στο βίντεο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους του Λας Βέγκας, η παρουσία περίεργων οχημάτων (όπως οι λιμουζίνες μεγάλου μήκους) αλλά και οι συμπεριφορές των πεζών, είναι μερικοί από τους λόγους που έκαναν τη Hyundai να αρχίσει τις δοκιμές του αυτόνομου οχήματος από την... πρωτεύουσα του τζόγου.

Τα ρομποταξί Ioniq 5 δεν θα έχουν οδηγό πίσω από το τιμόνι και θα χρησιμοποιούνται από εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες μετακινήσεων (ride-hailing services). Πέρα από το Λας Βέγκας, παρόμοιες δοκιμές έχουν αρχίσει και στο Λος Άντζελες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!