CEO Toyota: Η «σιωπηρή πλειοψηφία» δεν έχει πειστεί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

CEO Toyota: Η «σιωπηρή πλειοψηφία» δεν έχει πειστεί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κώστας Παστρίμας
CEO Toyota: Η «σιωπηρή πλειοψηφία» δεν έχει πειστεί για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Ο Άκιο Τογιόντα παραμένει σταθερός στην πεποίθησή του ότι τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι η μόνη επιλογή για το μέλλον.

Ο Άκιο Τογιόντα ποτέ δεν συμμετείχε στον παγκόσμιο ενθουσιασμό για τα ηλεκτρικά οχήματα. Ο Ιάπωνας Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota, αντιθέτως, πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα των εκπομπών ρύπων από την αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να έρθει από την ανάπτυξη διαφορετικών λύσεων για την κίνηση των αυτοκινήτων, που θα περιλαμβάνει, μαζί με τα ηλεκτρικά, υβριδικά και υδρογονοκινούμενα οχήματα.

Ο Τογιόντα μάλιστα δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση της Toyota στην Ταϊλάνδη, ότι το σκεπτικισμό του για το αν τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν τη μόνη λύση για το μέλλον συμμερίζονται και πολλά άλλα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, που όμως δεν το δηλώνουν δημόσια.

«Οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην αυτοκινητοβιομηχανία αποτελούν μια ‘σιωπηρή πλειοψηφία’. Αυτή η σιωπηλή πλειοψηφία αναρωτιέται αν τα ηλεκτρικά οαχήματα είναι πραγματικά καλή ενιαία επιλογή. Αλλά ξέρουν ότι είναι η τάση της εποχής, οπότε δεν μπορούν να μιλήσουν δυνατά… Η σωστή απάντηση είναι ακόμα ασαφής, και δεν πρέπει να περιοριστούμε σε μία μόνο επιλογή. Πριν από δύο χρόνια, ήμουν ο μόνος που έκανε τέτοιου είδους δηλώσεις».

Ο στόχος είναι η ουδετερότητα άνθρακα

Σύμφωνα με τον Τογιόντα, η επίτευξη ουδετερότητα άνθρακα μπορεί να προέλθει από μια ποικιλία λύσεων.

«Για να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο άνθρακας είναι ο πραγματικός εχθρός, όχι ένα συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Και ειλικρινά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη των στόχων ουδετερότητας του άνθρακα παγκοσμίως. Στην Toyota πιστεύουμε στη δημιουργία ενός πλήρους χαρτοφυλακίου επιλογών μείωσης του άνθρακα για τους πελάτες μας, που αποτελείται από υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, ηλεκτρικά οχήματα plug-in, ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία και οχήματα κυψελών καυσίμου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!