Volkswagen: Σύντομα η παρουσίαση του νέου της ηλεκτρικού

Volkswagen: Σύντομα η παρουσίαση του νέου της ηλεκτρικού

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Volkswagen: Σύντομα η παρουσίαση του νέου της ηλεκτρικού
Η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volkswagen αναμένεται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με την αποκάλυψη ενός νέου μοντέλου στις αρχές Ιανουαρίου.

Την Έκθεση Τεχνολογίας CES του Λας Βέγκας επέλεξε η Volkswagen για να κάνει την πρώτη μεγάλη της παρουσίαση για το 2023. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε πως στις 3 Ιανουαρίου θα αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό όχημα που θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την γκάμα της. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Με σύνθημα «ζήστε το επόμενο κεφάλαιο στο ταξίδι ηλεκτροκίνησης της Volkswagen», οι Γερμανοί ετοιμάζονται να ξεκινήσουν δυναμικά το 2023. Το μοντέλο που θα παρουσιάσουν θα είναι καλυμμένο με καμουφλάζ και την ημέρα της παρουσίασης θα αποκαλυφθεί και το όνομά του.

Volkswagen ID. Aero

Αρκετές είναι οι φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου γύρω από την επερχόμενη παρουσίαση της Volkswagen κάνουν λόγο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan βασισμένο στο concept ID.Aero που παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και διαθέτει αυτονομία έως και 620 χιλιόμετρα.

Πληροφορίες δεν υπάρχουν προς το παρόν σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όμως δεν αποκλείεται να δανειστεί το ηλεκτρικό μοτέρ του ID.4 απόδοσης 150kW ή 204 ίππων που δίνει ισχύ στους πίσω τροχούς. Η πιο δυνατή του έκδοση ενδέχεται να περιλαμβάνει ένα διπλό ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση στους τέσσερις τροχούς και αποδίδει 220 kW ή 299 ίππους.

Volkswagen ID. Aero

Περισσότερα για το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen στις 3 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!