Suzuki: Όλο και πιο κοντά το 5θυρο Jimny

Suzuki: Όλο και πιο κοντά το 5θυρο Jimny

Κώστας Παστρίμας
Suzuki: Όλο και πιο κοντά το 5θυρο Jimny
Πληροφορίες από την Ινδία λένε ότι το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 13 Ιανουαρίου.

Ήδη από το 2018 υπάρχουν αναφορές για μια πεντάθυρη έκδοση του Suzuki Jimny. Υπήρχαν μάλιστα φήμες ότι η παρουσίασή του μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο 2022, αλλά ο χρόνος έχει πλέον σχεδόν τελειώσει. Οι τελευταίες αναφορές από την Ινδία, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη του πεντάθυρου Suzuki Jimny θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου 2023, στην έκθεση Auto Expo.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πεντάθυρο Suzuki Jimny θα είναι μακρύτερο από το τρίθυρο μοντέλο κατά 300 mm – τόσο σε μεταξόνιο όσο και σε συνολικό μήκος αμαξώματος. Το πλάτος θα είναι το ίδιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Όλα τα άλλα στη σχεδίαση παραμένουν σε μεγάλο βαθμό τα ίδια μεταξύ των πεντάθυρων και τρίθυρων μοντέλων.

Suzuki Jimny

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν και οι κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται το 5θυρο Jimny. Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση, κάτι που θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο για τους φίλους του μικρού εκτός δρόμου αυτοκινήτου. Το Jimny στην Ελλάδα -και στην Ευρώπη- προς το παρόν κυκλοφορεί μόνο ως επαγγελματικό, αφού δεν καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων. Αν υπάρξει υβριδική έκδοση θα μπορεί να πωληθεί και ως επιβατικό.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η 5θυρη έκδοση θα εξαχθεί και σε άλλες χώρες εκτός της Ινδίας και της Ιαπωνίας. Η ζήτηση όμως παραμένει υψηλή, και μάλιστα σε όλο τον κόσμο, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα το δούμε στους δρόμους και της Ευρώπης κάποια στιγμή προς το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!