Tesla: Το Model Y ήταν το ευρωπαϊκό best seller τον Νοέμβριο

Tesla: Το Model Y ήταν το ευρωπαϊκό best seller τον Νοέμβριο

Κώστας Παστρίμας
Tesla: Το Model Y ήταν το ευρωπαϊκό best seller τον Νοέμβριο
Εντυπωσιακή ανάκαμψη για το ηλεκτρικό SUV της Tesla, που τον Οκτώβριο βρισκόταν εκτός του Top 50.

Το Tesla Model Y ήταν το Νο. 1 μοντέλο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για τον Νοέμβριο που μας πέρασε, εκθρονίζοντας το Volkswagen Golf που βρισκόταν στην πρώτη θέση τον προηγούμενο μήνα. Η Tesla πούλησε 19.144 μονάδες του αμιγώς ηλεκτρικού SUV, που αντιστοιχεί σε αύξηση άνω του 260% από τον ίδιο μήνα πέρυσι. Αυτό σηματοδότησε μια πολύ μεγάλη ανάκαμψη για το Model Y, αφού τον Οκτώβριο δεν βρισκόταν καν στη λίστα με τα 50 κορυφαία μοντέλα σε πωλήσεις στην Ευρώπη.

Το Dacia Sandero ήταν στη 2η θέση τον Νοέμβριο με πωλήσεις 18.746 μονάδων, παρουσιάζοντας αύξηση 16%. Το Toyota Yaris συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με πωλήσεις 17.309 μονάδων, αύξηση άνω του 150%από τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Μέχρι τον Νοέμβριο, έξι διαφορετικά μοντέλα ολοκλήρωσαν τον μήνα ως κορυφαία σε πωλήσεις στην Ευρώπη και τέσσερα από τα έξι κέρδισαν δύο ή περισσότερους μήνες. Οι νικητές κάθε μήνα για το 2022 ήταν τα Dacia Sandero (Ιανουάριος), VW Golf (Φεβρουάριος και Οκτώβριος), Tesla Model 3 (Μάρτιος), Peugeot 208 (Απρίλιος-Ιούνιος), VW T-Roc (Ιούλιος-Αύγουστος) και Model Y (Σεπτέμβριος και Νοέμβριος).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!