Nissan Qashqai: To έβαψαν χρυσό για να το γιορτάσουν

Nissan Qashqai: To έβαψαν χρυσό για να το γιορτάσουν

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan Qashqai: To έβαψαν χρυσό για να το γιορτάσουν
To compact SUV αναδείχτηκε πρώτο σε πωλήσεις επιβατικό μοντέλο στην Μ. Βρετανία το 2022.

Τα προβλήματα με την έλλειψη ημιαγωγών και την εφοδιαστική αλυσίδα γενικότερα, επηρέασαν και την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας το 2022. Όπως ανακοινώθηκε, οι συνολικές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά 2%, στο 1,6 εκατομμύριο οχήματα. Ο αριθμός αυτός είναι κατά περίπου 700.000 χαμηλότερος από τα προ-πανδημίας επίπεδα. Πάντως η βρετανική αγορά επέστρεψε στη 2η θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες, πίσω από τη Γερμανία.

Στη Nissan είδαν το Qashqai, ένα μοντέλο που κατασκευάζεται στην Αγγλία, να καταλαμβάνει την κορυφή της κατάταξης των επιβατικών αυτοκινήτων, με 42.704 ταξινομήσεις το 2022. Ακολούθησαν το Opel (Vauxhall) Corsa με 35.910, το Tesla Model Y με 35.551 και το Ford Puma με 35.088.

Για να γιορτάσουν αυτή την επιτυχία, στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ έβαψαν χρυσό ένα Qashqai που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Το Qashqai είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα στην έκδοση e-Power που κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ ένας βενζινοκινητήρας αναλαμβάνει να φορτίζει την μπαταρία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!