Mazda: Ο περιστροφικός κινητήρας στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης

Mazda: Ο περιστροφικός κινητήρας στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης

Κώστας Παστρίμας
Mazda: Ο περιστροφικός κινητήρας στην υπηρεσία της ηλεκτροκίνησης
Η Mazda θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες μια νέα επιλογή κινητήρων για το MX-30 με επίκεντρο τον «θρυλικό» wankel.

H Mazda έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή παρουσιάζοντας πολλαπλές λύσεις σε μηχανικά σύνολα, υβριδικά σύνολα αλλά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα. Η ιαπωνική φίρμα δεν σταματάει να πειραματίζεται σε νέα συστήματα και από ότι φαίνεται ετοιμάζεται να δείξει στον κόσμο του αυτοκινήτου μια νέα καινοτομία βασισμένη στον περιστροφικό κινητήρα.

Η Mazda έχει συνδέσει το όνομά της με τους κινητήρες wankel καθώς στην πορεία της έχει παρουσιάσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία δεν θέλει να παραμερίσει τον αγαπημένο της κινητήρα από την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και τις επόμενες ημέρες θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τον περιστροφικό κινητήρα.

Mazda

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών 2023 στις 13 Ιανουαρίου η Mazda θα παρουσιάσει μια νέα επιλογή κινητήρων για το MX-30. Το μοναδικό plug-in υβριδικό σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του compact crossover της Mazda θα διαθέτει μια ηλεκτρική γεννήτρια που τροφοδοτείται από έναν πρόσφατα αναπτυγμένο περιστροφικό κινητήρα.

Mazda

Ο νέος περιστροφικός κινητήρας έρχεται για να συμβάλει στην επίτευξη του πρωταρχικού σκοπού της μάρκας που είναι η συνεισφορά στη βιωσιμότητα. Παράλληλα, θέλει να συνεχίσει να προσφέρει απολαυστική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία μέσα από όλα τα οχήματά της και να δημιουργεί ξεχωριστούς δεσμούς με τους πελάτες.

Mazda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!