Renault: Εκρηκτική έκδοση Ultime του Megane R.S.

Renault: Εκρηκτική έκδοση Ultime του Megane R.S.

Κώστας Παστρίμας
Renault: Εκρηκτική έκδοση Ultime του Megane R.S.
Η Renault τιμάει το δημοφιλές Megane R.S. με μια τελευταία ειδική έκδοση Ultime.

Η Renault εδώ και αρκετό καιρό είχε κάνει γνωστό ότι το 2023 θα είναι η τελευταία φορά που θα παραχθεί το Megane R.S. Για να τιμήσει λοιπόν το θρυλικό της μοντέλο η Renault δημιούργησε μια ειδική έκδοση Ultime του Megane R.S. το οποίο βασίζεται στο Megane Trophy.

Η αποκλειστική σχεδίαση του Megane R.S. Ultime διαθέτει τα χαρακτηριστικά σήματα της Renault Sport, όπως το διπλό διαμάντι, καθώς και συγκεκριμένα γραφικά εμπνευσμένα από το νέο λογότυπο της Renault. Ξεχωρίζουν οι λωρίδες στην οροφή και το καπό, τον πίσω προφυλακτήρα, τις πόρτες και τα φτερά.

Renault

Το αμάξωμα διαθέτει κατά 60mm φαρδύτερα φτερά εμπρός και 45mm πίσω, πλευρικές εισαγωγές αέρα, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας R.S. Vision, κεντρική απόληξη εξάτμισης, κεραία σε μορφή πτερυγίου, πίσω αεροτομή και διαχύτη.

Το μηχανικό σύνολο του Megane R.S. Ultime είναι το γνωστό 4κύλινδρο τούρμπο με απόδοση 300 ίππους και 420 Nm ροής. Συνοδεύεται από κιβώτιο ταχυτήτων EDC, ενώ οι επιδόσεις είναι κορυφαίες με τα 0-100 Km/h να έρχονται σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Renault

Η ειδική έκδοση Ultime θα κατασκευαστεί σε 1.976 μονάδες για να τονιστεί η χρονιά ίδρυσης του τμήματος Renault Sport. Μάλιστα αυτό θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που θα φέρει τα λογότυπα Renault Sport Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο στις 23 Ιανουαρίου του 2023.

Renault

Ο οδηγός εξέλιξης του Renault Megane R.S. Ultime, Λοράντ Ουργκόν, αφού έβαλε την υπογραφή του στο μοντέλο, σχολίασε: «Το Megane R.S. αντιπροσωπεύει τα 15 χρόνια της δουλειάς μου στη Renault Sport. Από το Megane II phase 2, βελτιώνουμε συνεχώς τις δυναμικές επιδόσεις του, προκειμένου να παραμείνουμε στην κορυφή των αυτοκινήτων με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Τα ρεκόρ στο Nürburgring Nordschleife είναι μία αξέχαστη πρόκληση, γεμάτη πάθος, αδρεναλίνη και συγκίνηση. Και τώρα, το Megane R.S. Ultime. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που υπογράφω την έκδοση η οποία αποτελεί την κορωνίδα αυτού του υπέροχου έπους».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!