Peugeot: To Inception Concept είναι το όραμα του μέλλοντος (vid)

Peugeot: To Inception Concept είναι το όραμα του μέλλοντος (vid)

Κώστας Παστρίμας
Peugeot: To Inception Concept είναι το όραμα του μέλλοντος (vid)
Το ηλεκτρικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στη CES είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και περιλαμβάνει πολλή τεχνολογία.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα παρουσίασε η Peugeot στην έκθεση CES του 2023 στο Λας Βέγκας. Το όνομά του είναι Inception Concept και εκφράζει το όραμα της μάρκας για το μέλλον της, στην πορεία της για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της τα επόμενα χρόνια.

Peugeot Inception

Το Inception Concept «χτίστηκε» πάνω στη νέα πλατφόρμα STLA της Stellantis για τα ηλεκτρικά οχήματα και θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά μοντέλα της Peugeot, ανεξαρτήτως μεγέθους, που θα αρχίσουν να παρουσιάζονται από το 2025.

Peugeot Inception

Το πρωτότυπο που εμφανίστηκε στο Λας Βέγκας είναι ένα μεγάλο σεντάν, με πολύ εντυπωσιακά εξωτερικά χαρακτηριστικά. Έχει μήκος 5 μέτρα και παρότι ηλεκτροκίνητο είναι πολύ χαμηλό, με ύψος μόλις 1,34 μ. Ξεχωρίζει από το τεράστιο παρμπρίζ, που ξεκινάει από την οροφή και φτάνει μέχρι το μέσον το καπό, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 7,25 τετραγωνικών μέτρων. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικοί είναι οι εμπρός κάθετοι προβολείς, ως φόρος τιμής στη σχεδιαστική ιστορία της Peugeot. Τόσο εμπρός όσο και πίσω υπάρχουν οι χαρακτηριστικές τρεις «νυχιές», που παραπέμπουν στα νύχια του λιονταριού, που είναι και το σήμα της μάρκας.

Peugeot Inception

Το εσωτερικό του Inception Concept ωστόσο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό από το εξωτερικό του. Τα πάντα μέσα στο πρωτότυπο αυτό όχημα είναι φουτουριστικά και ξεχωριστά. Σχεδιασμένο να αντικαταστήσει το ήδη εντυπωσιακό i-Cockpit της Peugeot, στο επίκεντρό του βρίσκεται το Hypersquare, ένα ορθογώνιο τιμόνι εμπνευσμένο από χειριστήρια βιντεοπαιχνιδιών που συνδυάζει ένα tablet τοποθετημένο στο κέντρο και τέσσερις δακτυλίους ελέγχου που λειτουργούν με τον αντίχειρα. Η Peugeot, μάλιστα, υπόσχεται ότι θα τοποθετηθεί σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Peugeot Inception

Το Inception διαθέτει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 χάρη στο STLA AutoDrive. Αυτή η λειτουργία μετατρέπει ολόκληρο το εσωτερικό σε χώρο άνεσης. Το αυτοκίνητο μπορεί να μαζέψει το τιμόνι Hypersquare, να εξαφανίσει το ταμπλό και να δημιουργήσει μια πιο φιλόξενη καμπίνα για τους επιβαίνοντες.

Peugeot Inception

Όσο για το σύστημα κίνησης, το Inception Concept τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh, που ενσωματώνει τεχνολογία 800 V. Σύμφωνα με την Peugeot, μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση έως και 800 χιλιόμετρα, που αντιστοιχεί στην απόσταση από το Παρίσι μέχρι τη Μασαλία, με κατανάλωση μόλις 12,5 kWh/100 χλμ. Η τεχνολογία των 800 V δίνει τη δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης με το πρωτότυπο να μπορεί να προσθέσει 150 χλμ. αυτονομίας σε πέντε μόλις λεπτά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!