Nissan GT-R: Πρεμιέρα για τις νέες εκδόσεις του 2023

Nissan GT-R: Πρεμιέρα για τις νέες εκδόσεις του 2023

Κώστας Μπιτσικώκος
Nissan GT-R: Πρεμιέρα για τις νέες εκδόσεις του 2023
Όπως κάθε χρόνο η Nissan προχωρά σε επεμβάσεις στο σπορ μοντέλο της, το οποίο εφοδιάζεται με το γνωστό V6 των 3,8 λίτρων.

Γνωστό και ως «φονέας των supercar», το Nissan GT-R αποτελεί ένα σκληροπυρηνικό σπορ αυτοκίνητο σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη από αυτή μοντέλων που ανήκουν στην ομάδα των ανταγωνιστών του. Κάθε χρόνο η Nissan προχωρεί σε αλλαγές, συχνότερα σχεδιαστικές και πιο σπάνια μηχανολογικές, στο τετρακίνητο μοντέλο επιδόσεων.

Για τον 2023 παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις για την ιαπωνική αγορα, την GT-R Premium edition T-spec και την GT-R NISMO Special edition. Θα λανσαριστούν στη χώρα την προσεχή άνοιξη, με τις εκδόσεις NISMO να ακολουθούν το καλοκαίρι. Κινητήρας είναι ο γνωστός 3.8 V6, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους στη βασική και 600 ίππους στη NISMO έκδοση.

Nissan GT-R 2023

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα στελέχη της Nissan ανέφεραν ότι οι επεμβάσεις στο νέο GT-R έγιναν με στόχο το αυτοκίνητο να προσφέρει καλύτερη ποιότητα κύλισης και ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά. Βελτιώθηκε η απόδοση του αεροδυναμικού πακέτου και περιορίστηκαν οι θόρυβοι και κραδασμοί που περνούν στην καμπίνα.

Το Nissan GT-R Premium edition T-spec εφοδιάζεται με ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση και ανθρακονημάτινα φρένα, ενώ στο GT-R NISMO προστίθενται – μεταξύ άλλων – μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και μπάκετ καθίσματα της Recaro.

Nissan GT-R 2023

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!