Ηλεκτρική επέλαση της Opel στην Έκθεση Βρυξελλών

Ηλεκτρική επέλαση της Opel στην Έκθεση Βρυξελλών

Κώστας Παστρίμας
Ηλεκτρική επέλαση της Opel στην Έκθεση Βρυξελλών
Η Opel παρουσίασε τέσσερα νέα μοντέλα επεκτείνοντας την γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Η Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών γιορτάζει φέτος τα 100 της χρόνια και σίγουρα αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστών. Η Opel είναι από τις εταιρείες που θέλουν να κάνουν τη διαφορά στη συγκεκριμένη έκθεση γι' αυτό αποφάσισε να αποκαλύψει τέσσερα νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Το σημαντικότερο από αυτά είναι το βραβευμένο αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra Electric. Το νέο μοντέλο διαθέτει αυτονομία έως και 416 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία 54 kWh. Παράλληλα, το Astra Electric είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων και ισχυρή μέγιστη ροπή 270 Nm, που εξασφαλίζει ζωηρές εκκινήσεις από στάση και τελική ταχύτητα έως και 170 Km/h.

Opel

Το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι το ανανεωμένο Mokka Electric. Το μικρό SUV της Opel έρχεται πλέον με μεγαλύτερη μπαταρία στις 54 kWh και θα μπορεί να διανύει έως και 406 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, 20% περισσότερο σε σχέση με πριν. Επιπλέον, ένας ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ισχύ που φτάνει τους 156 ίππους και ροπή 260 Nm.

Opel

Τέλος, ακόμα δύο εξηλεκτρισμένα μοντέλα θα δούμε στην Έκθεση των Βρυξελλών, τα Opel Astra Sports Tourer GSe και Opel Grandland GSe. Στην περίπτωση του Astra η συνδυαστική απόδοση του ηλεκτροκινητήρα με τον θερμικό κινητήρα βενζίνης είναι 225 ίππους και 360 Nm ροπής, ενώ στο Grandland η δύναμη ανεβαίνει στους 300 ίππους και τα 520 Nm ροπής. Το τιμόνι, η ανάρτηση και τα φρένα ανταποκρίνονται με αμεσότητα και ταχύτητα σε κάθε εντολή του οδηγού. Ανάλογα με την περίσταση, η τεχνολογία KONI FSD στην ανάρτηση επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης για ακρίβεια χειρισμού και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Opel

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!