Toyota: Θέτει ανώτατο και κατώτατο όριο παραγωγής για το 2023

Toyota: Θέτει ανώτατο και κατώτατο όριο παραγωγής για το 2023

Newsroom
Toyota: Θέτει ανώτατο και κατώτατο όριο παραγωγής για το 2023
Η ιαπωνική εταρεία αναφέρει ότι τα προβλήματα με τις ελλείψεις εξαρτημάτων θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη δυνατότητα παραγωγής στα εργοστάσιά της.

«Συγγνώμη» για μία ακόμα φορά ζήτησε η Toyota από τους πελάτες της για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις παραδόσεις των αυτοκινήτων της. Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με ελλείψεις βασικών εξαρτημάτων, όπως οι ημιαγωγοί, αναμένεται να συνεχιστούν και το 2023.

Ο ιαπωνικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει υψηλά τα επίπεδα παραγωγής στα εργοστάσιά της και ότι προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε συνεχείς συζητήσεις με τους προμηθευτές της. Ως ανώτατο όριο παραγωγής για το 2023 έθεσε τα 10,6 εκατομμύρια οχήματα.

Δείτε ακόμα: Πόσα νέα αυτοκίνητα πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2022

Καθώς όμως η επίδραση της έλλειψης εξαρτημάτων παραμένει άγνωστη, η Toyota έθεσε και κατώτατο όριο παραγωγής -10% (άρα κοντά στα 9,5 εκατομμύρια οχήματα). Πέρα από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, την Toyota ανησυχεί και η πανδημία του κορονοϊού, καθώς ενδέχεται να επηρεάσει τη λειτουργία ορισμένων εργοστασίων, είτε δικών της είτε προμηθευτών της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!