Alfa Romeo: Η Tonale δείχνει το δρόμο της ποιότητας

Alfa Romeo: Η Tonale δείχνει το δρόμο της ποιότητας

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo: Η Tonale δείχνει το δρόμο της ποιότητας
Η Tonale πέτυχε για την Alfa Romeo έναν σημαντικό στόχο που είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής σε όλα τα επίπεδα.

Η Alfa Romeo κατάφερε με την νέα Tonale να πετύχει αρκετά πράγματα με σημαντικότερο να δώσει μια νότα φρεσκάδας στην γκάμα της ιταλικής μάρκας. Πρωταρχικός στόχος παρόλα αυτά της εταιρείας ήταν να δημιουργήσει ένα μοντέλο το οποίο θα ανέβαζε κατακόρυφα την ποιότητα και θα έβαζε τον πήχη στην κατηγορία των SUV πολύ ψηλά.

Η Alfa Romeo, για τη δημιουργία της Tonale εφάρμοσε μια σειρά από καινοτόμες διαδικασίες ξεκινώντας από τη φάση της σχεδίασης μέχρι τη συνεργασία με τους προμηθευτές και την οργάνωση της μονάδας παραγωγής. Απώτερος στόχος ήταν η επίτευξη της απόλυτης σταθερότητας στις προδιαγραφές ποιότητας προκειμένου ο πελάτης να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία όταν συναντήσει την καινούρια Tonale.

Alfa Romeo

Βασικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία έπαιξε σίγουρα η υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής που κατασκευάστηκε η Tonale, ωστόσο μια εμπορική απόφαση της διοίκησης της Alfa Romeo ήρθε να ενισχύσει περαιτέρω το επίπεδο ποιότητας του μοντέλου. Αυτή η απόφαση είχε να κάνει με την ενίσχυση του εξοπλισμού του μοντέλου ακόμα και στην βασική έκδοση, κάτι που μείωσε την πολυπλοκότητα της παραγωγής, ενίσχυσε τον έλεγχο των προμηθευτών και διευκόλυνε τον ποιοτικό έλεγχο μέσω του συνολικά μικρότερου αριθμού ξεχωριστών εξαρτημάτων.

Alfa Romeo

Αυτή η εμπορική προσέγγιση επέτρεψε στους περίπου 425 εργαζόμενους που ασχολούνται αποκλειστικά με την παραγωγή της Tonale να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το πρόγραμμα εκπαίδευσης που αθροιστικά ξεπέρασε τις 19.000 ώρες, έτσι ώστε να εστιάσουν στην κορυφαία ποιότητα χωρίς τα προβλήματα που προκαλεί η ποικιλομορφία των εκδόσεων. Μερικά από τα στοιχεία που ενσωματώθηκαν είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ο διζωνικός κλιματισμός, τα φώτα full-LED, το σπορ τιμόνι με τον ενσωματωμένο διακόπτη εκκίνησης, το σύστημα παραμετροποίησης D.N.A. και οι μεγάλες οθόνες 12,5 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!