Σε ανοδική πορεία τα ηλεκτρικά MINI

Σε ανοδική πορεία τα ηλεκτρικά MINI

Κώστας Παστρίμας
Σε ανοδική πορεία τα ηλεκτρικά MINI
Η MINI διανύει καλό... φεγγάρι καθώς σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο πωλήσεων στα ηλεκτρικά της μοντέλα από την έναρξη της κυκλοφορίας τους.

Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την MINI καθώς κατάφερε να σημειώσει σημαντική αύξηση πωλήσεων στα ηλεκτρικά της μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα, τη χρονιά που μας πέρασε κατάφερε να αυξήσει κατά 25,5% τις πωλήσεις στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της με 43.744 μονάδες να έχουν φτάσει στους αγοραστές.

Με αρκετά μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, το MINI Cooper SE ήταν το δημοφιλέστερο μοντέλο της μάρκας καταγράφοντας το 22% των συνολικών πωλήσεων το 2022 στην Ευρώπη. Μάλιστα σε χώρες όπως η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία είχαμε ρεκόρ ανόδου στις πωλήσεις των MINI Electric, ενώ στην Σκανδιναβία το μερίδιο άγγιξε το 45%. Εκτός από τα ηλεκτρικά μοντέλα της MINI, ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε και η σειρά John Cooper Works με νέο ρεκόρ πωλήσεων που έφτασαν τις 23.005 μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Mini

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εκτόξευση της MINI Electic παγκοσμίως ήταν το άνοιγμα σε νέες αγορές όπως αυτή της Ασίας. Οι νεοαναπτυχθείσες αγορές στην περιοχή της Ασίας αποδείχτηκαν εξαιρετικά ελπιδοφόρες καθώς το ενδιαφέρον σε χώρες όπως η Κορέα ήταν μεγάλο στην πρώτη χρονιά πώλησης του MINI Cooper SE. Παράλληλα, οι πωλήσεις στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 7%, ενώ ισχυρή ανάπτυξη υπήρξε σε χώρες όπως η Ινδία, το Βιετνάμ, η Ινδονησία και η Μαλαισία.

Mini

Η Στεφανί Βούρστ, επικεφαλής της MINI, δήλωσε: «Η συνεχιζόμενη επιτυχία των μοντέλων MINI με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης επιβεβαιώνει την πορεία της μάρκας προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον. Εστιάζοντας ξεκάθαρα στη βιωσιμότητα με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η MINI προσελκύει όλο και περισσότερους πελάτες παγκοσμίως, που απολαμβάνουν την εξηλεκτρισμένη αίσθηση go-kart».

Mini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!