Renault Espace: Η μεγάλη επιστροφή

Renault Espace: Η μεγάλη επιστροφή

Κώστας Παστρίμας
Renault Espace: Η μεγάλη επιστροφή
Η Renault επαναφέρει στην γκάμα της το εικονικό μοντέλο Espace σε 5θέσιο και 7θέσιο SUV.

Το Renault Espace έχει διαγράψει μια λαμπρή ιστορία στην γκάμα της γαλλικής μάρκας καθώς από τη δεκαετία του 1980 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση κέρδισε μεγάλο κομμάτι του MPV κοινού. Η σχεδιαστική «σύλληψη» του μοντέλου έγινε από έναν Βρετανό, τον Φέργκους Πόλοκ πίσω στη δεκαετία του 1970, ενώ στην εξέλιξή του συνέβαλε ένας Έλληνας σχεδιαστής, ο Αντώνης Βολάνης ο οποίος εκείνη την εποχή δούλευε για την Simca και την Chrysler.

Το Espace έκανε την τελευταία του εμφάνιση το 2014 και πλέον η Renault είναι έτοιμη να το επαναφέρει στην γκάμα της ως ένα 5θέσιο και 7θέσιο SUV. Το νέο Espace ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του, ακολουθώντας τα χνάρια και μένοντας πιστό στις αξίες που ανέδειξαν και τις προηγούμενες γενιές του, παραμένοντας δηλαδή ένα άνετο, καινοτόμο αυτοκίνητο, που τοποθετείται ως η κορυφαία επιλογή στην γκάμα.

Renault

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευαστεί θα είναι η CMF-CD του Ομίλου και θα είναι ικανό να φιλοξενήσει έως και 7 επιβάτες προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στα μακρινά ταξίδια. Αυτή θα είναι η 6η γενιά του θρυλικού οικογενειακού μοντέλου της γαλλικής φίρμας.

Renault

Το νέο Espace αναμένεται να παρουσιαστεί την Άνοιξη του 2023 και θα συμπέσει με τα 40 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου που έγινε πίσω στο 1983 ως πρωτότυπο μοντέλο. Τις επόμενες εβδομάδες είναι σίγουρο ότι θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο το οποίο αναμένεται να είναι εξηλεκτρισμένο.

Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!