Ford: Μειώνει προσωπικό και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Ford: Μειώνει προσωπικό και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Newsroom
Ford: Μειώνει προσωπικό και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση
Η Ford Ευρώπης ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 3.800 απολύσεις σε βάθος τριετίας, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των διαδικασιών λειτουργίας της.

Σε δύσκολες αποφάσεις που περιλαμβάνουν τον περιορισμό των θέσεων εργασίας κατά 3.800, προχωρά η Ford Ευρώπης. Στόχος των αλλαγών που ανακοίνωσε η εταιρεία είναι να επιστρέψει στην κερδοφορία και να αναβαθμίσει την προϊοντική της γκάμα στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, παραμένει ο στόχος για αμιγώς ηλεκτρική γκάμα από τη Ford στην Ευρώπη έως το 2035. Φέτος θα αρχίσει στην Κολωνία η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού Ford που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group. Πρόκειται για ένα μεσαίο SUV, το οποίο θα έχει αυτονομία άνω των 500 χλμ.

«Επανιδρύουμε τη Ford στην Ευρώπη. Διατηρούμε τον αμερικάνικο χαρακτήρα της μάρκας και προσθέτουμε εντυπωσιακή σχεδίαση και υπηρεσίες συνδεσιμότητας, που θα κάνουν ξεχωριστή την Ford και θα ικανοποιήσουν τους πελάτες μας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μάρτιν Σάντερ, Γενικός Διευθυντής του τμήματος ηλεκτρικών οχημάτων Ford Model e στη Γηραιά Ήπειρο.

Ford Μάρτιν Σάντερ

Από τις 3.800 απολύσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Ford σε βάθος τριετίας προκειμένου να μειώσει τα κόστη της, οι 2.800 αφορούν εργαζόμενους στον τομέα της μηχανολογίας και οι υπόλοιπες 1.000 εργαζομένους σε διοικητικές θέσεις (μάρκετινγκ, πωλήσεις, δίκτυα κ.α.). «Πρόκειται για δύσκολες αποφάσεις. Αναγνωρίζουμε την αβεβαιότητα που προκαλούν στην ομάδα μας και θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα παρέχουμε την πλήρη στήριξη μας το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο Σάντερ. Στη Γερμανία θα γίνουν 2.300 απολύσεις, άλλες 1.300 στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ 200 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!