Με μπαταρίες LFP όλες οι νέες Ford Mustang

Με μπαταρίες LFP όλες οι νέες Ford Mustang

Κώστας Παστρίμας
Με μπαταρίες LFP όλες οι νέες Ford Mustang
Με νέας τεχνολογίας μπαταρίες θα είναι εξοπλισμένα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford.

Οι μπαταρίες LFP (μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου) είναι το επόμενο βήμα των αυτοκινητοβιομηχανιών στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για πολύ ανθεκτικές μπαταρίες που αντέχουν στη συχνότερη και ταχύτερη φόρτιση, ενώ χρησιμοποιούν λιγότερα ακριβά και υψηλής ζήτησης υλικά μειώνοντας το κόστος κατασκευής. Αυτό σημαίνει ότι αντίστοιχα και οι τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να μειωθούν, όπως ευελπιστεί η Ford.

Mustang

Από φέτος, στην γκάμα της Mustang Mach-E θα υπάρξει αναβάθμιση των μπαταριών με τεχνολογίας LFP σύνολα προκειμένου τα μοντέλα να γίνουν πιο προσιτά και προσβάσιμα σε περισσότερο κοινό. Παράλληλα, η Ford ανακοίνωσε ότι επενδύει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου μπαταριών LFP στις ΗΠΑ – που φέρει την ονομασία BlueOval Battery Park Michigan - το οποίο θα λειτουργήσει το 2026.

Mustang

H Ford κλιμακώνει με γρήγορο ρυθμό την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η εισαγωγή μπαταριών LFP
παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να κατασκευάζει περισσότερα οχήματα και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους νέους πελάτες. Επιπλέον, υποστηρίζει το στόχο της για περιθώριο κέρδους EBIT 8% για την επιχειρηματική μονάδα Model e μέχρι το 2026.

Mustang

Ο Τζίμ Φάρλευ, CEO της Ford, τόνισε: «Η γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Ford έχει δημιουργήσει τεράστια ζήτηση. Εκπληρώνουμε τις δεσμεύσεις μας καθώς ενισχύουμε την παραγωγή μπαταριών LFP και NCM ενώ χιλιάδες – και σύντομα εκατομμύρια - πελάτες θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη των EV της Ford με προηγμένες και ανθεκτικές τεχνολογίες μπαταριών που γίνονται πιο προσιτές με την πάροδο του χρόνου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!