Bentley W12: «Τίτλοι τέλους» για τον εμβληματικό κινητήρα

Bentley W12: «Τίτλοι τέλους» για τον εμβληματικό κινητήρα

Newsroom
Bentley W12: «Τίτλοι τέλους» για τον εμβληματικό κινητήρα
Ο 12κύλινδρος κινητήρας θα σταματήσει να παράγεται τον Απρίλιο του 2024, παραχωρώντας τη θέση του στις υβριδικές μονάδες.

Τίποτα δεν μένει... όρθιο στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ακόμα και μάρκες με υπερπολυτελή και σπορ μοντέλα, όπως η Bentley, καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Μεγάλοι σε κυβισμό κινητήρες χωρίς κάποια υβριδική τεχνολογία, δεν μπορούν να σταθούν στις αυστηρές προδιαγραφές ρύπων που θέτει η ΕΕ.

Φυσιολογικά λοιπόν η Bentley θα διακόψει τον Απρίλιο του 2024 την παραγωγή του εμβληματικού δωδεκακύλινδρου κινητήρα της, του twin-turbo W12. Το σύνολο των 6 λίτρων θα ξεπεράσει σε παραγωγή τις 100.000 μονάδες πριν περάσει στην ιστορία. Η διάταξη W12 μειώνει τις διαστάσεις του κινητήρα κατά 24% σε σχέση με τον αντίστοιχο V12, βελτιώνοντας τους διαθέσιμους χώρους για την καμπίνα των επιβατών.

Ο W12 έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια και στην περιορισμένης παραγωγής Bentley Batur αποδίδει 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Οι 30 εργαζόμενοι της βρετανικής μάρκας στο Κρου που απασχολούνται στην κατασκευή του W12 θα επανεκπαιδευτούν στους υβριδικούς κινητήρες και η γραμμή παραγωγής θα δώσει τη θέση της στα σύνολα V8 and V6 Hybrid.

Bentley Batur

Photo Credits: Bentley Motors

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!