Δέκα θησαυροί στο Μουσείο της Mazda

Δέκα θησαυροί στο Μουσείο της Mazda

Κώστας Παστρίμας
Δέκα θησαυροί στο Μουσείο της Mazda
Το πλήρως ανακαινισμένο Μουσείο της Mazda στην Ιαπωνία κρύβει μερικούς σπάνιους θησαυρούς της παγκόσμιας κινητικότητας.

Τον Μάιο του 2022 η Mazda άνοιξε τς πόρτες του ανακαινισμένου Μουσείου της στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Από τότε μέχρι τώρα, αμέτρητοι επισκέπτες έχουν απολαύσει τις νέες εγκαταστάσεις και έχουν γίνει μάρτυρες σπουδαίων εκθεμάτων με ιδιαίτερη βαρύτητα στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Το Μουσείο Mazda διαθέτει πάνω από 10 διαφορετικές ζώνες και αναδεικνύει περισσότερα από 100 χρόνια της μοναδικής ιστορίας της μάρκας, από προκλητικές και καινοτόμες τεχνολογίες μέχρι βραβευμένο σχεδιασμό και φουτουριστική μηχανική. Κάθε ζώνη αποτυπώνει το ατίθασο πνεύμα της ιαπωνικής μάρκας, με πολλές αυτοκινητιστικές εκπλήξεις να περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Mazda

Στην πρώτη ζώνη μπορεί να δει κανείς το μικρό τρίκυκλο Type-TCS που σχεδίασε ο Τζουτζίρο Ματσούντα, ενώ στις ζώνες 2 και 3 θα βρει κανείς τα πρώτα ελαφριά οχήματα sedan και hatchback όπως το Cosmo και το Savanna. Στην ζώνη 4 κυριαρχεί το άρωμα αγώνων με την συμμετοχή της Mazda 787Β στο Le Mans, ενώ στη ζώνη 5 και 6 έρχεται ο τρομερός V12 κινητήρας των 4 λίτρων να κλέψει την παράσταση.

Mazda

Στην ζώνη 7 μπαίνει στο παιχνίδι η φιλοσοφία Kodo με τα CX-5 και MX-5, ενώ στην ζώνη 9 και 9 έρχεται η τεχνολογία Skyactiv να δείξει την πρόοδο της εταιρείας. Τέλος, στη ζώνη 10 αποκαλύπτεται η στρατηγική της εταιρείας για το μέλλον τόσο στον σχεδιασμό, όσο και στις εντυπωσιακές τεχνολογικές λύσεις. Ξεχωρίζει φυσικά το RX-Vision και το πρωτότυπο LM55 Vision Gran Turismo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!