smart #1: Στις εκθέσεις της Γερμανίας το νέο ηλεκτρικό SUV

smart #1: Στις εκθέσεις της Γερμανίας το νέο ηλεκτρικό SUV

Κώστας Μπιτσικώκος
smart #1: Στις εκθέσεις της Γερμανίας το νέο ηλεκτρικό SUV
Το smart #1 είναι το πρώτο μοντέλο στη νέα εποχή της μάρκας, μετά τη συνεργασία Mercedes-Benz και Geely.

Το βιβλίο παραγγελιών του πρώτου smart που κατασκευάζεται στην Κίνα (λόγω της κοινοπραξίας που δημιούργησαν η Mercedes-Benz και η Geely) άνοιξε στην Ευρώπη το περασμένο φθινόπωρο. Τα πρώτα αυτοκίνητα του smart #1 έχουν φθάσει στις εκθέσεις της μάρκας στη Γερμανία και είναι διαθέσιμα για test drive.

Σχεδόν 3.500 άτομα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του smart #1 στη Γερμανία και όπως ανακοινώθηκε τα διαθέσιμα αυτοκίνητα έχουν ήδη πουληθεί. Μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα η διαθεσιμότητα - όπως πληροφορήθηκε το gMotion by gazzetta – θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο. Ελπίζουμε αυτό να συμβεί εντός του 2023, όταν και θα αυξηθεί ο ρυθμός παραγωγής του ηλεκτρικού SUV.

smart #1

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με 272 και 428 ίππους (στη σπορ έκδοση Brabus), το #1 είναι το μεγαλύτερο smart που έχει κατασκευαστεί (μήκος 4,27 μέτρα), ενώ με αυτονομία έως 440 χλμ. από την μπαταρία των 66 kWh μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης και μακριά από την πόλη. Οι χώροι για πέντε επιβάτες (μεταξόνιο 2,75 μέτρα) και τις αποσκευές τους (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 411 λίτρα) σημαίνει ότι το ηλεκτρικό SUV δεν περιορίζεται για αστικές μετακινήσεις αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για ταξίδια.

Στη Γερμανία το συλλεκτικό Launch Edition κοστίζει 46.290 ευρώ, η έκδοση Pro+ 41.490 ευρώ, η Premium 44.490 ευρώ και η σπορ έκδοση Brabus κοστίζει 48.990 ευρώ.

smart #1

Photo Credits: smart

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!