Lamborghini: Έγραψε ιστορία στην Ιαπωνία με την μεγαλύτερη παρέλαση αυτοκινήτων της στον κόσμο

Lamborghini: Έγραψε ιστορία στην Ιαπωνία με την μεγαλύτερη παρέλαση αυτοκινήτων της στον κόσμο

Lamborghini: Έγραψε ιστορία στην Ιαπωνία με την μεγαλύτερη παρέλαση αυτοκινήτων της στον κόσμο
Ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες καταρρίφθηκε στην πίστα της Suzuka για τη «Μεγαλύτερη παρέλαση των αυτοκινήτων Lamborghini».

Η Automobili Lamborghini φιλοξένησε την 60ή επέτειο της στην πίστα της Suzuka στις 23 Φεβρουαρίου για να τιμήσει τα 60 χρόνια της μάρκας. Πάνω από 280 Lamborghini, συμπεριλαμβανομένων τόσο σύγχρονων όσο και κλασικών αυτοκινήτων και μοντέλων περιορισμένης έκδοσης, συγκεντρώθηκαν στη Suzuka με αυτήν την ευκαιρία.

Lamborghini

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρέλαση γύρω από την πίστα όπου συμμετείχαν περισσότερες από 250 Lamborghini από όλη την ιστορία της εταιρείας, από τη Miura έως την Countach LPI 800-4. Αυτή η παρέλαση αναγνωρίστηκε από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως η «Μεγαλύτερη παρέλαση των αυτοκινήτων Lamborghini», ένα ρεκόρ για τις περισσότερες Lamborghini που οδηγήθηκαν ταυτόχρονα (251 αυτοκίνητα).

Lamborghini

Η 60ή επέτειος της Lamborghini τίμησε τη μακρά ιστορία της εταιρείας με μια επίδειξη παλαιότερων Lamborghini, όπως η 350 GT, η Islero και η Countach, που όλες ανακαινίστηκαν από το Τμήμα Polo Storico της μάρκας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της 60ης επετείου της Lamborghini, το φετινό «Lamborghini GIRO Japan 2023» ξεκίνησε με μια παρέλαση στην πίστα Suzuka και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα πιο διάσημα τουριστικά σημεία της Ιαπωνίας, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να απολαύσουν ταυτόχρονα την ομορφιά της χώρας και την αίσθηση οδήγησης μιας Lamborghini. Μάλιστα, από τις 23 έως τις 25 Φεβρουαρίου, 50 Lamborghini πέρασαν από τις ιστορικές περιοχές του Κιότο και της Νάρα σε μια συναρπαστική περιήγηση.

Lamborghini

Την Παρασκευή 24, τη δεύτερη μέρα της περιοδείας, οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς το Κιότο φτάνοντας στη λίμνη Biwa, τη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Ιαπωνία. Το GIRO προχώρησε στο ναό του Κιότο Heian, που χτίστηκε το 1895 με την ευκαιρία της 1100ης επετείου από την ίδρυση της πρωτεύουσας στο Κιότο, αφιερωμένος στα πνεύματα των πρώτων και των τελευταίων αυτοκρατόρων που βασίλεψαν από την πόλη.

Lamborghini

Ο Στέφαν Βίνκελμαν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini, δήλωσε: «Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 60ή επέτειο από την ίδρυση της Lamborghini το 1963. Το γεγονός ότι τόσες πολλές Lamborghini, από τα σημερινά μοντέλα μέχρι τα κλασικά αυτοκίνητα, συγκεντρώθηκαν στη διεθνούς φήμης πίστα της Suzuka είναι απόδειξη ότι η μάρκα έχει αγγίξει τα συναισθήματα πολλών ανθρώπων εδώ στην Ιαπωνία κατά τη μακρόχρονη ιστορία της και εξακολουθεί να εκτιμάται τόσο πολύ σήμερα. Είναι επίσης απέραντη χαρά να παρακολουθώ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της απόκτησης του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής χρονιάς όπως αυτή».

Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!