Ποιο θα είναι το επόμενο Skoda του προγράμματος Student Car;

Ποιο θα είναι το επόμενο Skoda του προγράμματος Student Car;

Ποιο θα είναι το επόμενο Skoda του προγράμματος Student Car;
Οι σπουδαστές της Skoda για 9η χρονιά ετοιμάζονται να σχεδιάσουν το μοντέλο των ονείρων τους.

Η Skoda έχει μεγάλη παράδοση στις επαγγελματικές σχολές σχεδίασης και κατασκευής αυτοκινήτων η οποία χάνεται πίσω στη δεκαετία του 1970. Εκείνη την εποχή, το πρωτοποριακό πρόγραμμα φοίτησης είχε αποδώσει ένα θρυλικό μοντέλο, το Skoda Buggy Type 736 το οποίο είχε ανοίξει το δρόμο στους αγώνες autocross εκείνης της εποχής.

Το 2023 είναι η 9η χρονιά που το Skoda Student Car πραγματοποιείται και σπουδαστές θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν το αυτοκίνητο των ονείρων τους. 29 σπουδαστές της Επαγγελματικής Σχολής στην Ακαδημία της Skoda έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται επάνω στην κατασκευή τους, με τις λεπτομέρειες να αναμένουμε να γίνουν γνωστές τους επόμενους μήνες.

Skoda

Από το 2014 μαθητευόμενοι κατασκευάζουν το αυτοκίνητο που έχουν φανταστεί με τη βοήθεια της εξειδικευμένης καθοδήγησης των εκπαιδευτών τους – ξεκινώντας από λευκό χαρτί και φθάνοντας μέχρι ένα ολοκληρωμένο μοναδικό πρωτότυπο όχημα. Καθ' όλη τη διάρκεια της μελέτης, έχουν την υποστήριξη από πολλά τμήματα της Skoda Auto, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων Σχεδιασμού και Τεχνικής Εξέλιξης.

Skoda

Η Επικεφαλής της Ακαδημίας Skoda, Μάρεν Καμπόβσκι-Σιεσιόρ, ανάφερε σχετικά: «Με μεγάλη ανυπομονησία, παρακολουθώ στενά τους σπουδαστές μας και την εξέλιξη του ένατου αυτοκινήτου που κατασκευάζουν. Αυτό το πρόγραμμα δίνει στους ταλαντούχους μαθητευόμενους μας την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όλα όσα έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στη Skoda Auto φανερώνοντας στους σπουδαστές το ευρύ φάσμα πιθανών θέσεων στην εταιρεία μας. Οι σπουδαστές μας μπορούν να ανακαλύψουν νέους τομείς ενδιαφέροντος και να πάρουν μια αρχική απόφαση για το πού θα ήθελαν να εργαστούν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους».

Skoda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!