Alfa Romeo Giulia GTAm: Το νέο αυτοκίνητο του Βάλτερι Μπότας

Alfa Romeo Giulia GTAm: Το νέο αυτοκίνητο του Βάλτερι Μπότας

Newsroom
Alfa Romeo Giulia GTAm: Το νέο αυτοκίνητο του Βάλτερι Μπότας
Ο Φινλανδός οδηγός της F1 είναι ο ένας από τους μόλις 500 που θα αποκτήσουν την Giulia GTAm.

Με στιλ αλλά και δυναμισμό θα κινείται και έξω από τις πίστες ο Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός οδηγός της ομάδας Formula 1 της Alfa Romeo, παρέλαβε τη δική του Giulia GTAm, του συλλεκτικού μοντέλου που αποτελεί την απόλυτη έκφραση τεχνολογίας και απόδοσης της ιταλικής μάρκας.

Η παράδοση του αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε στην έκθεση της Alfa Romeo, Stellantis &You στο Τορίνο. Η πρώτη διαδρομή του Μπότας με την καινούργια του Giulia GTAm έγινε από τη έκθεση στο Centro Stile Alfa Romeo, όπου ο οδηγός συζήτησε με τη σχεδιαστική ομάδα της μάρκας για μια σειρά προγραμμάτων εξέλιξης στα οποία έχει προσωπική εμπλοκή.

H Giulia GTAm είναι το πιο ισχυρό μοντέλο στη γκάμα της Alfa Romeo, με τον V6 twin-turbo των 2,9 λίτρων να αποδίδει 540 ίππους. Στην Ευρώπη κοστίζει σχεδόν 150.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η τιμή της πλησίαζε τις 250.000 ευρώ, λόγω της υψηλής φορολογίας!

«Είμαι ξεκάθαρα φίλους του αυτοκινήτου γενικότερα. Όμως αγαπώ την Alfa Romeo. Είναι τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τη μάρκα και τώρα να γίνομαι και πελάτης της, αποκτώντας μία από τις πεντακόσιες Giulia GTA. Είναι ένα τεχνικά προηγμένο όχημα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sauber Engineering αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω της εμπλοκής της μάρκας στη Formula 1. Όμως για εμάς τους φίλους του αυτοκινήτου και των αγώνων αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα. Είναι η αναγέννηση ενός θρύλου, της Giulia GTA της 1965, και αντιπροσωπεύει απόλυτα το DNA της μάρκας και το πάθος για τους αγώνες, την οδηγική απόλαυση και το ξεχωριστό στιλ», δήλωσε ο Βάλτερι Μπότας.

«Αυτή είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την Alfa Romeo. Ο Βάλτερι είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και στη μακρά πορεία του στη Formula 1 έχει κατακτήσει 10 νίκες σε Grand Prix. Η επιθυμία του να βρεθεί στον κλειστό κύκλο κατόχων της συλλεκτικής Giulia GTA μας γεμίζει με υπερηφάνεια. Σε ένα κόσμο που συχνά καθορίζεται από επαγγελματικές υποχρεώσεις, σήμερα γιορτάζουμε κάτι διαφορετικό. Ο Μπότας μας έδειξε ότι κάποιες φορές το πάθος είναι εκείνο που οδηγεί τις αποφάσεις μας και εμείς από την πλευρά μας τον καλωσορίζουμε στην ξεχωριστή οικογένεια των φίλων της Alfa Romeo», ανέφερε από την πλευρά του ο Κριστιάνο Φιόριο, Alfa Romeo F1 Manager.

Μπότας Giulia GTAm

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!