Αυτό είναι το πιο άγριο Ford Ranger

Αυτό είναι το πιο άγριο Ford Ranger

Κώστας Παστρίμας
Αυτό είναι το πιο άγριο Ford Ranger
Η Ford Pro παρουσίασε την σκληροπυρηνική έκδοση Wildtrak X του Ranger.

Οι δυνατότητες του Ford Ranger στη σκληρή χρήση και την κίνηση στο χώμα είναι αποδεδειγμένα τεράστιες με το αμερικανικό pickup να «καθαρίζει» οτιδήποτε βρίσκεται στο πέρασμά του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι το καλό δεν μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, ίσως και πιο... ακραίο.

Η Ford λοιπόν αποφάσισε να δημιουργήσει μια extreme έκδοση του Ranger την οποία ονόμασε Wildtrak X. Πρόκειται για ένα ενισχυμένο Ranger το οποίο έχει αποκτήσει κορυφαίες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου για να καλύψει τις πιο σκληρές απαιτήσεις του οδηγού. Το pickup της Ford έχει επανασχεδιασμένο πλαίσιο και αναβαθμισμένες αναρτήσεις στις οποίες βάζει την σφραγίδα της η Bilstein.

Ford

Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 26mm και το μετατρόχιο είναι κατά 30mm μεγαλύτερο για καλύτερη συμπεριφορά σε ανώμαλα εδάφη. Τα αμορτισέρ υψηλής απόδοσης της Bilstein φέρουν τεχνολογία position sensitive που παρέχουν τη σωστή δύναμη απόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους. Επίσης, ένα αναβαθμισμένο σύστημα υδραυλικού τιμονιού σε συνδυασμό με μια ατσάλινη
προστατευτική ποδιά προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε συνθήκες off-road.

Ford

Στον τομέα των ηλεκτρονικών, το Wildtrak X διαθέτει Trail Turn Assist που χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring για μείωση της ακτίνας στροφής. Επιπλέον, το Trail Control λειτουργεί όπως το cruise control: ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μια ταχύτητα κάτω από 32 km/h και το όχημα θα διαχειρίζεται αυτόματα την επιτάχυνση και την πέδηση για να διατηρήσει την επιλεγμένη ταχύτητα.

Ford

Το Ranger Wildtrak X προσφέρει το πρώτο στην κατηγορία Flexible Rack System, μία επιλογή που μεγιστοποιεί την ικανότητα μεταφοράς αντικειμένων με μεγαλύτερο μήκος. Το εύχρηστο αυτό σύστημα θα είναι επίσης διαθέσιμο προαιρετικά για τις εκδόσεις Ranger Limited και Wildtrak.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!