MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το GP ΗΠΑ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Οι βαθμολογίες μετά το GP ΗΠΑ
Οι Μάρκο Μπετζέκι, Ducati και VR46 φεύγουν από το Όστιν με την πρωτιά στη βαθμολογία στις αποσκευές τους.

Το συναρπαστικό GP ΗΠΑ, που ήταν ο τρίτος φετινός αγώνας του MotoGP, δεν εξελίχθηκε ιδανικά για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας των αναβατών, τον Μάρκο Μπετζέκι, αφού ο Ιταλός δεν ήταν στο Όστιν τόσο ανταγωνιστικός όσο πριν από δύο εβδομάδες στην Αργεντινή. Ωστόσο, η πτώση του Πέκο Μπανάια στον αγώνα της Κυριακής του επέτρεψε να φύγει από την Αμερική με προβάδισμα 11 βαθμών στο Πρωτάθλημα Αναβατών έναντι του συμπατριώτη του, ο οποίος τον είχε πλησιάσει στον 1 βαθμό μετά το Σπριντ του Σαββάτου. Ο εντυπωσιακός Άλεξ Ρινς με τη σπουδαία νίκη του ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, μπροστά από τον Μάβερικ Βινιάλες.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Αναβατών

riders

Στους Κατασκευαστές η Ducati κάνει το αναμενόμενο και κυριαρχεί, καταλαμβάνοντας με διαφορά την πρώτη θέση του πίνακα. Η Honda ανέβηκε σε μιαν ανέλπιστη 2η θέση, περνώντας την Aprilia. Ζοφερή εικόνα για τη Yamaha, που παρά το βάθρο του Κουαρταραρό παραμένει στην τελευταία θέση.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Κατασκευαστών

constructors

Στις ομάδες, η ταχύτητα και η σταθερότητα των Μπετζέκι και Μαρίνι επιβραβεύεται, με την πρώτη θέση που έχει η Mooney VR46 Racing Team στο βαθμολογικό πίνακα. Ακολουθεί η Prima Pramac Racing, που τρέχει επίσης με μοτοσικλέτες της Ducati. Τελευταία η εργοστασιακή Repsol Honda, που «πληρώνει» την απουσία του Μαρκ Μάρκεθ και τις πτώσεις του Τζοάν Μιρ.

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Ομάδων

teams

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!