Ford: Επίσημη έναρξη της οδήγησης χωρίς χέρια (vid)

Ford: Επίσημη έναρξη της οδήγησης χωρίς χέρια (vid)

Κώστας Παστρίμας
Ford: Επίσημη έναρξη της οδήγησης χωρίς χέρια (vid)
Η Ford εισάγει για πρώτη φορά την τεχνολογία οδήγησης «hands-off, eyes-on» φέρνοντας την επανάσταση στην αυτόνομη οδήγηση.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι σίγουρα η αυτόνομη οδήγηση. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί πολύ πλέον και σχεδόν σε όλα τα καινούρια μοντέλα υπάρχει ενσωματωμένη η τεχνολογία αυτόνομης οδήγηση σε ήπια μορφή μέχρι να είναι όλα έτοιμα για το επόμενο βήμα της απόλυτης αυτονομίας.

Η Ford έχει επενδύσει πολύ στη συγκεκριμένη τεχνολογία με αρκετές καινοτομίες τις οποίες πλέον είναι έτοιμη να εφαρμόσει στους δημόσιους δρόμους. Η αμερικανική μάρκα γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που εισάγει την προηγμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού «hands-off, eyes-on» που είναι εγκεκριμένη για χαρτογραφημένους εκ των προτέρων αυτοκινητόδρομους στη Μεγάλη Βρετανία.

Ford

Το Υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, άναψε το πράσινο φως για τη χρήση τεχνολογίας Ford BlueCruise, που σημαίνει ότι οι οδηγοί συμβατών μοντέλων Mustang Mach-E μπορούν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία οδήγησης «hands-off, eyes-on» σε 3.700 χλμ. προ-χαρτογραφημένων αυτοκινητοδρόμων στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, που έχουν χαρακτηριστεί ως Μπλε Ζώνες (Blue Zones).

Το BlueCruise έχει πλεονεκτήματα άνεσης και ευκολίας της προηγμένης υποβοήθησης οδηγού. Το σύστημα παρακολουθεί την οδική σήμανση, τις πινακίδες ορίων ταχύτητας και τις εξελισσόμενες συνθήκες κυκλοφορίας για να ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση, την πέδηση και τη θέση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας. Επίσης διατηρεί ασφαλείς και σταθερές αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, μέχρι και την πλήρη ακινητοποίηση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Ford

Ο Μάρτιν Σάντερ, Γενικός Διευθυντής το Ford Model e στην Ευρώπη, τόνισε: «Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να μπορείς να πεις ότι αγγίζεις το μέλλον, αλλά το να γίνει το Ford BlueCruise το πρώτο σύστημα hands-free οδήγησης του είδους του που λαμβάνει έγκριση για χρήση σε μια ευρωπαϊκή χώρα είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον κλάδο μας. Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι μπορεί να είναι απαιτητικοί ακόμη και για οδηγούς με υψηλή αυτοπεποίθηση, αλλά συγχρόνως και εκφοβιστικοί για πολλούς. Το BlueCruise μπορεί να σηκώσει το βάρος για να κάνει την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο λιγότερο αγγαρεία και να προσφέρει στους οδηγούς επιπλέον αυτοπεποίθηση και άνεση».

Βίντεο του συστήματος BlueCruise.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!