Auto Shanghai 2023: Τα νέα «όπλα» της Nissan

Auto Shanghai 2023: Τα νέα «όπλα» της Nissan

Κώστας Παστρίμας
Auto Shanghai 2023: Τα νέα «όπλα» της Nissan
Η Nissan παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης τα νέα της «όπλα» στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας.

Η παρουσία της Nissan στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης είναι για μια ακόμα φορά πολύ δυναμική. Η ιαπωνική εταιρεία είχε να επιδείξει μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας, ενώ δεν έλειψαν και οι πρεμιέρες δύο πρωτότυπων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο ήταν το Arizon concept, που δημιουργήθηκε από μια κινεζική ομάδα που αξιοποιεί την παγκόσμια τεχνογνωσία της Nissan στα ηλεκτρικά οχήματα. Το Arizon έχει μια εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση και είναι εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας εξαρτήματα. Βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα CMF EV, διαθέτει χαμηλό κέντρο βάρους και μια ευρύχωρη καμπίνα χωρίς κολόνες, με μια εκτεταμένη γυάλινη οροφή, με αυτόματη μείωση της έντασης του φωτός.

Nissan

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του αυτοκινήτου είναι ότι διαθέτει έναν εικονικό προσωπικό βοηθό που ονομάζεται Eporo και αναλαμβάνει να αναβαθμίσει την οδηγική εμπειρία πέρα από την κινητικότητα. Το Eporo μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους επιβάτες με τρόπο που μοιάζει με τον άνθρωπο και να παρέχει ακριβείς απαντήσεις για τον χρόνο, τον καιρό και άλλα δεδομένα.

Nissan

Το δεύτερο πρωτότυπο είναι το Max-Out το οποίο έχει μια πιο καλλιτεχνική προσέγγιση. Το Max-Out αντιπροσωπεύει το μέλλον του Nissan Ambition 2030 με αεροδυναμικό σχήμα, χαμηλό κέντρο βάρους και ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE του προσφέρουν εξαιρετικό χειρισμό και βελτιωμένη ασφάλεια. Η ευρεία οθόνη της καμπίνας, η οποία μοιάζει με τα χαρακτηριστικά εξωτερικά φώτα του Max-Out, παρέχει στον οδηγό μια σύνδεση του εικονικού με τον πραγματικό κόσμο.

Nissan

Ο Γενικός Διευθυντής της Nissan, Ασβάνι Γκούπτα, δήλωσε: «Η Κίνα είναι μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά αγορές στον κόσμο. Οι ανάγκες της αγοράς και των πελατών αλλάζουν γρήγορα, καθιστώντας την Κίνα παγκόσμιο κινητήριο μοχλό της ηλεκτροκίνησης καθώς και ηγέτη στις υπηρεσίες συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Οι ανάγκες της αγοράς για ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη κινητικότητα είναι αυξημένες και εργαζόμαστε σκληρά για να ανταποκριθούμε».

Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!