Η σπάνια Alfa Romeo Carabo στο Milan Design Week 

Η σπάνια Alfa Romeo Carabo στο Milan Design Week 

Κώστας Παστρίμας
Η σπάνια Alfa Romeo Carabo στο Milan Design Week 
Η θρυλική Alfa Romeo Carabo κυριαρχεί στη βιτρίνα του οίκου μόδας Larusmiani.

Η κορυφαία εκδήλωση μόδας Milan Design Week πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο της Ιταλίας και οι κορυφαίοι οίκοι μόδας παρουσιάζουν τις τελευταίες δημιουργίες τους. Οι Ιταλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων και ιδιαίτερα η Alfa Romeo ποτέ δεν λείπει από τη γιορτή της μόδας και φέτος έδωσε βροντερό παρόν με ένα θρυλικό μοντέλο.

Στη βιτρίνα του οίκου μόδας Larusmiani φιγουράρει η μοναδική Alfa Romeo Carabo του 1968. Το φουτουριστικό πρωτότυπο σχεδίασε ο οίκος Bertone το 1968 και βασίζεται στη θρυλική 33 Stradale. Η Carabo όπως και η 33 Stradale, έχει λιγότερο από ένα μέτρο ύψος και κάθε αισθητικό κομμάτι είναι απόλυτα «καθαρό», ενώ το design του μοντέλου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά μοντέλα, που επηρέασαν όχι μόνο την Alfa Romeo, αλλά και διαφορετικούς κατασκευαστές.

Alfa Romeo

Το όνομα Carabo του πρωτοτύπου είναι εμπνευσμένο από το Carabus auratus, ένα είδος σκαραβαίου με εντυπωσιακό «μεταλλικό» χρώμα. Σε αυτό βασίστηκε και το πρωτότυπο με το ιδιαίτερο πράσινο φωσφοριζέ και τις πορτοκαλί λεπτομέρειες. Το αυτοκίνητο διατηρείται τα τελευταία χρόνια στο Μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε.

Alfa Romeo

Ο Ραφαέλε Ρούσο, Managing Director της Alfa Romeo στην Ιταλία δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι η παρουσία του φουτουριστικού πρωτοτύπου Carabo αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους του Milan Design Week. Ως εξαιρετικό δείγμα του διαχρονικού Ιταλικού design, το μοναδικό αυτό έκθεμα του Μουσείου της Alfa Romeo στο Arese έρχεται περισσότερο από ποτέ κοντά στο κοινό, σηματοδοτώντας ένα εξαιρετικό κεφάλαιο στον τομέα της σχεδίασης αυτοκινήτων».

Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!