To ακραίο dragster της Mustang είναι ηλεκτρικό

To ακραίο dragster της Mustang είναι ηλεκτρικό

Κώστας Παστρίμας
To ακραίο dragster της Mustang είναι ηλεκτρικό
Η Mustang δημιούργησε την Super Cobra με στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ αγώνων dragster με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η Ford Performance έχει βαλθεί να διαλύσει όλα τα ρεκόρ σε κάθε είδους αγώνα αυτοκινήτου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είδαμε αρχικά την φοβερή και τρομερή Mustang Mach-E 1400 με απίστευτες ικανότητες στις αναβάσεις, τις πίστες και στο drift, ακολούθησε το εκρηκτικό SuperVan με τους σχεδόν 2.000 ίππους και τώρα ήρθε η ώρα της Mustang Super Cobra Jet 1800.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βασίζεται στην αγωνιστική dragster Mustang Cobra Jet 1400, αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και πιο εξελιγμένα συστήματα μετάδοσης. Η Super Cobra Jet 1800 χρησιμοποιεί τέσσερις μετατροπείς σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες απόδοσης 1.800 ίππων. Συνεργάζονται με ένα νέο σύστημα μετάδοσης της Liberty και τροφοδοτούνται από ένα ελαφρύτερο σύστημα μπαταριών το οποίο σχεδιάστηκε από την Ford Performance και την MLe Racecars.

Mustang

Η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα που διαθέτει βελτιωμένη γεωμετρία ανάρτησης από την PMR και μεγαλύτερα drag radial ελαστικά της Mickey Thompson για ακόμα καλύτερες εκκινήσεις από στάση. Όλα τα συστήματα ελέγχονται από λογισμικό της Ford Perfomance σε hardware της AEM-EV. Στόχος της νέας έκδοσης είναι να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ NHRA για ηλεκτρικά οχήματα και συγκεκριμένα την επίδοση των 8,128 δευτερολέπτων με ταχύτητα εξόδου 171,97 μίλια/ώρα που είχε πετύχει η Cobra Jet 1400.

Mustang

Ο επικεφαλής της Ford Performance, Μαρκ Ράσμπρουκ, δήλωσε: «Προσπαθούμε πάντα να πιέζουμε τους εαυτούς μας σε κάθε κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι αγώνες dragster παραμένουν ένα βασικό πεδίο δοκιμών για τα προϊόντα και την τεχνολογία μας και είμαστε ενθουσιασμένοι που όχι μόνο θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε το δικό μας ρεκόρ στο 400άρι, αλλά και να αναδείξουμε περαιτέρω τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη που επιτελείται σε ολόκληρο τον των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι αλλαγές μας επέφεραν σημαντικές βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, όπως η μείωση του βάρους κατά μερικές εκατοντάδες κιλά και η αύξηση της ιπποδύναμης στους 1800 ίππους».

Mustang

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!