Skoda: Νέα γενιά μέσα στο 2023 για τα Kodiaq και Superb

Skoda: Νέα γενιά μέσα στο 2023 για τα Kodiaq και Superb

Κώστας Μπιτσικώκος
Skoda: Νέα γενιά μέσα στο 2023 για τα Kodiaq και Superb
Τα πλάνα της Skoda για ανανέωση της γκάμας της περιλαμβάνουν και τα δύο της μεγάλα μοντέλα, το Superb και το Kodiaq.

Παράλληλα με το στρατηγικό σχέδιο εξηλεκτρισμού της γκάμας της, η Skoda ασχολείται και με την ανανέωση των συμβατικών μοντέλων της, αυτών δηλαδή που φέρουν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Let's Explore – όπου ανακοίνωσε ότι έως το 2026 θα λανσάρει 4+2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα – η τσέχικη μάρκα αναφέρθηκε και στα Superb/Kodiaq.

Η νέα γενιά για τα δύο μεγάλα μοντέλα της γκάμας της θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2023. Προς το παρόν η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με τη σιλουέτα των Superb και Kodiaq, ενώ παράλληλα μοιράστηκε ορισμένες πληροφορίες.

Η τέταρτη γενιά του Superb καθώς και η δεύτερη του Kodiaq θα εφοδιάζονται με ανανεωμένη οικογένεια κινητήρων, τόσο βενζίνης όσο και diesel. Μάλιστα θα προσφέρονται και σε υβριδικές εκδόσεις, τεχνολογίας είτε mild hybrid είτε plug-in hybrid.

Οι αλλαγές θα αφορούν επίσης τη σχεδίαση του αμαξώματος, την εικόνα του εσωτερικού και τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας, συνδεσιμότητας. Το νέο Superb (διαθέσιμο σε sedan και station wagon) θα κατασκευάζεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και το νέο Kodiaq στο Κβάσινι της Τσεχίας.

Skoda Superb

Photo Credits: Skoda Auto

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!