Ένας ήρωας στο «ρόστερ» της Nissan

Ένας ήρωας στο «ρόστερ» της Nissan

Ένας ήρωας στο «ρόστερ» της Nissan
Ο θρυλικός σχεδιαστής Μάθιου Γουίβερ κατάκτησε το βραβείο Design Hero του Autocar.

Ο αντιπρόεδρος της Nissan Design Europe, Μάθιου Γουίβερ για μια ακόμα φορά απέδειξε γιατί είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους τόσο για τη Nissan όσο και για όλο τον κόσμο του αυτοκινήτου. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής γνώρισε ακόμα μια διάκριση στην μακρά καριέρα του καθώς κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο Design Hero του Autocar για το συνολικό του έργο στη Nissan.

O Γουίβερ βρέθηκε στο τιμόνι του τμήματος Design Project της Nissan στην Ιαπωνία για δέκα χρόνια και εκεί επιμελήθηκε σημαντικά σχέδια όπως τις τρεις γενιές του Qashqai και τις δύο γενιές του Juke. Παράλληλα, εκείνος και η ομάδα του είχαν την επίβλεψη για πολλά άλλα προϊόντα και concept της Nissan και της Infiniti, που πρωτοστάτησαν στις κατηγορίες crossover και συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα αυτοκινητικά δρώμενα.

Nissan

Ο Μάθιου Γουίβερ, σχολίασε: «Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για αυτό το διάσημο βραβείο. Συνεργάζομαι με μια εξαιρετική ομάδα σχεδιαστών, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και αυτό το βραβείο αποτελεί αναγνώριση όλων των επιτευγμάτων μας στον σχεδιασμό καινοτόμων και πρωτοποριακών μοντέλων. Είμαι απίστευτα περήφανος που εργάστηκα ως μέλος μιας ομάδας που όχι μόνο έχει καθορίσει νέες κατηγορίες οχημάτων, αλλά συνέχισε να αναπτύσσεται και να προσαρμόζεται για να διασφαλίσει ότι τα μοντέλα μας θα κυριαρχήσουν και θα παραμείνουν στις καρδιές των πελατών μας».

Nissan

Ο Μαρκ Τίσοου από την άλλη, Εκδότης του Autocar, πρόσθεσε: «Ο Μάθιου άλλαξε το πρόσωπο του αυτοκινήτου για πάντα όταν σταμάτησε να εργάζεται πάνω σε μια νέα γενιά του hatchback Almera και επέστρεψε στο στούντιο για να δημιουργήσει το crossover Qashqai. Και η έμπνευσή του δεν σταματά εδώ καθώς είναι έτοιμος να αλλάξει το παιχνίδι για άλλη μια φορά, διαμορφώνοντας το μέλλον της εξηλεκτρισμένης γκάμας της Nissan. Θα τον παρακολουθούμε με ανυπομονησία».

Nissan

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!