Ποιος διάσημος σεφ δοκιμάζει το σύστημα Face Control του Mazda CX-60 (vid)

Ποιος διάσημος σεφ δοκιμάζει το σύστημα Face Control του Mazda CX-60 (vid)

Ποιος διάσημος σεφ δοκιμάζει το σύστημα Face Control του Mazda CX-60 (vid)
Η Mazda φέρνει ακόμα μια νέα τεχνολογία στο κορυφαίο της SUV CX-60 ανεβάζοντας τον πήχη της εργονομίας

Πως θα σας φαινόταν να μπαίνατε στο καινούριο σας αυτοκίνητο και εκείνο αυτόματα να σας αναγνώριζε και να προσάρμοζε το τιμόνι, το κάθισμα και τα χειριστήρια ακριβώς εκεί που θα θέλατε. Λοιπόν, μπορεί αυτή η τεχνολογία να φαντάζει φουτουριστική, ωστόσο για την Mazda και το νέο CX-60 είναι πολύ απλά το νέο καινοτόμο σύστημα Driver Personalization.

Τι είναι όμως το Driver Personalization System της Mazda; Πρόκειται για μία τεχνολογία που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και διαμορφώνει αυτόματα τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού, τους καθρέφτες και τα όργανα του αυτοκινήτου, όπως ακριβώς εκείνος τα έχει προεπιλέξει. Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα που κοιτάζει τον οδηγό, η οποία ενεργοποιεί την τεχνολογία εκτίμησης της σωματικής διάπλασης.

Mazda

Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να εισάγει το ύψος του χειροκίνητα (αυτό πρέπει να γίνει μόνο στην πρώτη εγκατάσταση) και το σύστημα τότε υπολογίζει και προτείνει την καλύτερη θέση για τον οδηγό, με βάση τη θέση των ματιών του. Φυσικά, ο χρήστης μπορεί να επέμβει όποτε και όπως θέλει και να ρυθμίσει τη θέση όπως εκείνος θέλει. Παρόλα αυτά η Mazda έχει διενεργήσει εκτεταμένες έρευνες για την απόλυτη θέση οδήγησης και η πρότασή της είναι μελετημένη για να λύσει κάθε πρόβλημα που αφορά την άνεση του οδηγού.

Mazda

Το σύστημα εφαρμόζεται στο νέο SUV CX-60 και περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες, την αυτόματη ρύθμιση θέσης οδήγησης, την αυτόματη αποκατάσταση ρυθμίσεων και τη βοήθεια επιβίβασης - αποβίβασης. Ανάμεσα στις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται εκτός από το κάθισμα, το τιμόνι, το HUD (Head Up Display) και οι εξωτερικοί καθρέφτες.

Mazda

Για να γίνει κατανοητή η λειτουργία του συστήματος εξατομίκευσης του οδηγού, η Mazda Autoone σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σεφ Σωτήρη Κοντιζά, δημιούργησε ένα βίντεο με τίτλο «I see your face», δηλώνοντας αυτό ακριβώς που επιτυγχάνει το σύστημα. Να αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού και να προσαρμόσει τη θέση οδήγησης και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις. Δείτε παρακάτω το βίντεο με τον Σωτήρη Κοντιζά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!