Audi TT: 25 χρόνια για το σπορ μοντέλο

Audi TT: 25 χρόνια για το σπορ μοντέλο

Audi TT: 25 χρόνια για το σπορ μοντέλο
Το θρυλικό Audi TT γίνεται 25 ετών και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς στα σπορ κουπέ αυτοκίνητα.

Ήταν Σεπτέμβριος του 1995 όταν η Audi στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης άφησε τον κόσμο του αυτοκινήτου άναυδο παρουσιάζοντας το πολύ πρωτοποριακό σπορ μοντέλο της TT Coupe. Επικεφαλής σχεδιασμού εκείνη την περίοδο ήταν ο Πίτερ Σρέιγιερ ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον Αμερικανό Φρίμαν Τόμας για να υλοποιήσουν τελικά ένα αυτοκίνητο που έμελλε να γίνει σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής.

Το Audi TT Coupe πρώτης γενιάς δόθηκε στο κοινό το 1998 και κατασκευάστηκε στην Ουγγαρία από την Audi Hungaria Motor Kft. σε συνεργασία φυσικά με το εργοστάσιο στο Ίνγκοσταντ. Η επιτυχία του μοντέλου ήταν τεράστια τόσο στην Roadster έκδοση, όσο και στην Coupe έκδοση και μέσα σε οκτώ χρόνια παραγωγής, κατασκευάστηκαν 178.765 Audi TT Coupe πρώτης γενιάς μέχρι τα μέσα του 2006 και 90.733 Audi TT Roadster κατασκευάστηκαν μεταξύ 1999 και 2006.

Audi

Η δεύτερη γενιά του Audi TT περιελάμβανε μια έκπληξη για τους φίλους του μοντέλου καθώς η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει την έκδοση TT RS. Με 5κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων τούρμπο το αυτοκίνητο άγγιζε τους 360 ίππους με αποδόσεις που έκοβαν την ανάσα και οδηγική συμπεριφορά έτοιμη να σπάσει τα χρονόμετρα σε οποιαδήποτε πίστα.

Audi

Η τρίτη γενιά του Audi TT παρουσιάστηκε το 2014 και η Audi προσπάθησε να μειώσει περαιτέρω το βάρος του. Επιπλέον, το μοντέλο απέκτησε υψηλού επιπέδου τεχνολογία όπως το Audi virtual cockpit στον πίνακα οργάνων, την LED τεχνολογία φωτισμού, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και πολλά ακόμα. Το 2016 δημιουργήθηκε το πιο ισχυρό Audi TT RS που κατασκευάστηκε ποτέ με απόδοση 400 ίππους και τον 5κύλινδρο κινητήρα να λαμβάνει το βραβείο «Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς» για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Audi

Με την ειδική έκδοση Audi TT RS Coupe Iconic Edition, η οποία διατίθεται σε Nardo Grey και περιορίζεται στις 100 μονάδες, η Audi συνδυάζει τα κορυφαία σχεδιαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά 25 ετών ιστορίας του Audi TT, για να γιορτάσει φέτος αυτή την επετειακή χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!