Honda: Επίθεση στα SUV με τρία νέα μοντέλα

Honda: Επίθεση στα SUV με τρία νέα μοντέλα

Honda: Επίθεση στα SUV με τρία νέα μοντέλα
Σε εκδήλωση επί γερμανικού εδάφους, η Honda παρουσίασε τα πλάνα εκσυγχρονισμού της γκάμας των SUV της.

Τα νέα της προϊόντα για την Ευρώπη παρουσίασε η Honda στο Όφενμπαχ της Γερμανίας. Πρόκειται για τρία SUV: το αμιγώς ηλεκτρικό e:Ny1 και τα υβριδικά ZR-V και CR-V. Στόχος της να αυξήσει το μερίδιο στην πιο δημοφιλή κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς.

e:Ny1

Honda e-Ny1

Μετά το Honda e, πρόκειται για το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της ιαπωνικής μάρκας για την Ευρώπη. Το Honda e:Ny1 βασίζεται στην e:N Architecture F, μία νέα πλατφόρμα με μοτέρ στον εμπρός άξονα, το οποίο αποδίδει 204 ίππους.

Το compact SUV έχει μήκος 4,39 μέτρα και εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 68,8 kWh. Η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται σε 412 χιλιόμετρα (στον κύκλο WLTP), ενώ η διαδικασία φόρτισης από το 10 στο 80% σε ταχυφορτιστή DC διαρκεί 45 λεπτά. Η έναρξη κυκλοφορίας του στους ευρωπαϊκούς δρόμους προγραμματίζεται να γίνει μετά το καλοκαίρι.

ZR-V

Honda

Με μήκος αμαξώματος στα 4,57 μέτρα, το ZR-V έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στο μικρότερο HR-V και το μεγαλύτερο CR-V. Ενσωματώνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda και την υβριδική τεχνολογία e:HEV. Διαθέσιμο από το φθινόπωρο, θα αναμετρηθεί με άξιους αντιπάλους στη δημοφιλή κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Το σύστημα e:HEV συνδυάζει τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση των επιδόσεων αλλά και στον περιορισμό της κατανάλωσης. Όπως και στην περίπτωση του Civic, η μέγιστη ισχύς ανέρχεται σε 184 ίππους.

CR-V

Honda

Στην 6η του γενιά περνάει το δημοφιλές SUV των Ιαπώνων. Το νέο CR-V μεγάλωσε κατά 10 εκατοστά, φθάνοντας σε μήκος τα 4,7 μέτρα. Θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη εντός του έτους, τόσο σε έκδοση full hybrid e:HEV όσο και σε plug-in hybrid e:PHEV.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο θερμικός κινητήρας είναι ο 2λιτρος βενζίνης που λειτουργεί στον κύκλο Άτκινσον. Όσον αφορά την ηλεκτρική αυτονομία του CR-V e:PHEV αυτή ανέρχεται σε 82 χιλιόμετρα. Η ταχυφόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 2,5 ώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!