Audi Sport: 40 χρόνια επιτυχίες (vid)

Audi Sport: 40 χρόνια επιτυχίες (vid)

Audi Sport: 40 χρόνια επιτυχίες (vid)
Από τις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ, αυτό το Σαββατοκύριακο, αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της quattro GmbH που μετονομάστηκε σε Audi Sport.

Το όνομα Audi Sport έχει συνδεθεί με σπορ αυτοκίνητα παραγωγής και νίκες στις πίστες. Φέτος η θυγατρική της Audi συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της, στις 10 Οκτωβρίου 1983 ως «quattro GmbH».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν από αυτό το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου με τον 24ωρο αγώνα αντοχής στο Νίρμπουργκρινγκ. Οι Μάικ Ρόκενφελερ, Τίμο Σάιντερ και Μάρτιν Τόμτσικ θα αγωνιστούν με το Audi R8 LMS με τον αριθμό #40, το οποίο είναι βαμμένα σε ρετρό χρωματισμό.

Audi Sport

Η Audi Sport μετρά περισσότερους από 400 τίτλους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα επιδόσεων. Το 2022 κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων με 45.515 αυτοκίνητα. Η γκάμα της περιλαμβάνει 16 μοντέλα, τα περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Από το RS 3 Sportback και το RS Q8 SUV έως το R8 Coupe και την ηλεκτρική ναυαρχίδα RS e-tron GT. Πέρυσι 1 στα 4 αυτοκίνητα που παραδόθηκαν σε πελάτες της Audi Sport ανήκαν στην οικογένεια e-tron GT.

Photo Credits: Audi

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!