FIA: «Η ασφάλεια όλων αποτελεί προτεραιότητά μας»

FIA: «Η ασφάλεια όλων αποτελεί προτεραιότητά μας»
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, σχολίασε την ακύρωση του GP της F1 στην Ίμολα.

Οι φονικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την κεντρική Ιταλία τα τελευταία 24ωρα, οδήγησαν τη Formula 1 στη δύσκολη απόφαση της ακύρωσης του Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια.

Το Autodromo Enzo e Dino Ferrari, ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει στις 19-21 Μαΐου τον έκτο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, πράγμα που αποδείχθηκε ανέφικτο.

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις που οδήγησαν στην απόφαση να μην έχουμε δράση αυτό το τριήμερο, είπε το αυτονόητο.

«Οι σκέψεις μου αλλά και όλων στην οικογένεια της FIA, είναι με όσους έχουν επηρεαστεί από την τρομερή κατάσταση στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια. Η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων και οι προσπάθειες ανάκαμψης, αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή», είπε ο 61χρονος στο πλαίσιο της από κοινού ανακοίνωσης της F1 και της FIA.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!