Lamborghini Huracan Sterrato: California... drifting (vid)

Lamborghini Huracan Sterrato: California... drifting (vid)

Lamborghini Huracan Sterrato: California... drifting (vid)
H off-road έκδοση της Huracan είναι απολαυστική και στο χώμα, χάρη στην τετρακίνηση, τα ειδικά ελαστικά και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Ως ένα supercar παντός εδάφους, η Huracan Sterrato μας χαρίζει μοναδικές εικόνες. Στην άσφαλτο αλλά και το χώμα, όπως φαίνεται και στο βίντεο της Lamborghini. Το περιορισμένης παραγωγής μοντέλο - θα κατασκευαστεί σε 1.499 μονάδες - επισκέφθηκε το Chuckwalla Valley Raceway στην Καλιφόρνια για ατελείωτο... ντρίφτινγκ.

Κινητήρας της Sterrato είναι ο γνωστός ατμοσφαιρικός V10 των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 610 ίππους και 560 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Αυτό που την κάνει βέβαια να ξεχωρίζει από την Huracan Evo είναι η αυξημένη κατά 4,4 εκατοστά απόσταση από το έδαφος, τα φαρδύτερα μετατρόχια (+30 χιλ. μπροστά και +34 χιλ. πίσω), η εμπρός ποδιά, τα προστατευτικά πάνελ στα φτερά και ο πίσω διαχύτης.

Οι τροχοί 19 ιντσών πατούν σε ελαστικά Bridgestone Dueler AT002 παντός εδάφους, διαστάσεων 235/40 μπροστά και 285/40 πίσω. Μάλιστα είναι τεχνολογίας run-flat, κάτι που σημαίνει ότι η Sterraro μπορεί να κινηθεί για τουλάχιστον 80 χλμ. σε ταχύτητες έως 80 χλμ/ώρα χωρίς πίεση στα ελαστικά.

Photo Credits: Lamborghini

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!