Το νέο EX30 είναι το πιο... πράσινο Volvo που φτιάχτηκε ποτέ

Το νέο EX30 είναι το πιο... πράσινο Volvo που φτιάχτηκε ποτέ

Το νέο EX30 είναι το πιο... πράσινο Volvo που φτιάχτηκε ποτέ
Η Volvo ενισχύει με πολλαπλούς τρόπους την οικολογική ταυτότητα του νέου EX30.

Ένας από τους βασικούς στόχους της Volvo όσον αφορά το νέο μικρό της SUV EX30 ήταν η επίτευξη του απόλυτου στόχου μείωσης των εκπομπών άνθρακα. Έχοντας μια καλή σχεδιαστική βάση, το αμιγώς ηλεκτρικό EX30 έχει μηδενικές εκπομπές στην εξάτμιση, κάτι το οποίο δεν συνεισφέρει απλώς σε ένα χαμηλότερο αποτύπωμα CO2, αλλά έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο και στην ποιότητα του αέρα.

Παράλληλα με την δεδομένη οικολογική λειτουργία του συστήματος κίνησης, η Volvo έχει ενισχύσει την «πράσινη ταυτότητα» του μικρού SUV και σε άλλους τομείς. Ένας από αυτούς είναι τα ανακυκλωμένα υλικά καθώς περίπου το ένα τέταρτο του συνόλου του αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του αυτοκινήτου είναι ανακυκλωμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για περίπου το 17% όλου του χάλυβα, κάτι που μειώνει περαιτέρω την περιβαλλοντική επίπτωση από αυτά τα υλικά.

Volvo

Περίπου το 17% όλων των πλαστικών του αυτοκινήτου, από εξαρτήματα του εσωτερικού έως τους προφυλακτήρες, είναι ανακυκλωμένα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των αυτοκινήτων Volvo έως σήμερα. Επιπλέον, το Volvo EX30 θα κατασκευάζεται σε εργοστάσιο που τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από κλιματικά ουδέτερη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης 100% κλιματικά ουδέτερης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού, το 95% των κύριων προμηθευτών της Volvo για το αυτοκίνητο δεσμεύτηκε για τη χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας στην παραγωγή τους έως το 2025. Πολλοί εξ αυτών μάλιστα έχουν ήδη πετύχει τον στόχο.

Volvo

Ο Επικεφαλής Βιωσιμότητας, Άντερς Κέρμπεργκ, δήλωσε: «Το νέο μας EX30 είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα. Έως το 2025, στοχεύουμε να ελαττώσουμε τις συνολικές μας εκπομπές CO 2 ανά αυτοκίνητο κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 2018, μέσω μείωσης 50% στις συνολικές εκπομπές ρύπων στην εξάτμιση και 25% στις εκπομπές από τις λειτουργίες μας, την προμήθεια πρώτων υλών και την εφοδιαστική αλυσίδα, στην πορεία προς την εξέλιξή μας σε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2040».

Το νέο Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου και από την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

Volvo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!