Skoda Kodiaq: Οι αλλαγές που φέρνει η δεύτερη γενιά

Skoda Kodiaq: Οι αλλαγές που φέρνει η δεύτερη γενιά

Skoda Kodiaq: Οι αλλαγές που φέρνει η δεύτερη γενιά
Το μεγάλο SUV της Skoda έρχεται με ανανεωμένη γκάμα κινητήρων και αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Τη δεύτερη γενιά του Kodiaq είναι έτοιμη να λανσάρει η Skoda. Πέρα από τις αλλαγές στη σχεδίαση που θα αποκαλυφθούν όταν φύγει το καμουφλάζ, το νέο Kodiaq φέρει νέα γκάμα κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας, πλουσιότερο εξοπλισμό συνδεσιμότητας, άνεσης και ασφάλειας, καθώς και πιο ευρύχωρη καμπίνα, ιδίως για τους επιβάτες της τρίτης σειράς.

Βασικός κινητήρας είναι ο 1.5 TSI βενζίνης με 150 ίππους, ο οποίος – για πρώτη φορά στο Kodiaq – εφοδιάζεται με τεχνολογία mild-hybrid. Η γκάμα περιλαμβάνει τους 2λιτρους TSI και TDI (204 και 193 ίππων, αντίστοιχα), αλλά και το plug-in hybrid Kodiaq iV, επίσης με 204 ίππους. Χάρη στην μεγάλη μπαταρία, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ.

Skoda Kodiaq 2023

Το ψηφιακό εσωτερικό του νέου Kodiaq περιλαμβάνει μεγάλη οθόνη αφής 12,9 ιντσών. Ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου έχει μεταφερθεί στην κολώνα του τιμονιού, απευλεθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα.

Η λίστα με τον εξοπλισμό ασφαλείας περιλαμβάνει εμπρός φώτα δεύτερης γενιάς full LED Matrix, τα συστήματα Emergency Assist και Traffic Jam Assist, καθώς και το Remote Parking Assist για στάθμευση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone. Οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους θέση για μικροαντικείμενα αλλά δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο κινητών τηλεφώνων.

To πρώτο μοντέλο στη γκάμα SUV της τσέχικης μάρκας μετρά 792.000 παραδόσεις από το 2016 – όταν πρωτοκυκλοφόρησε – έως σήμερα. Το 60% των πωλήσεων αφορούσε την 5θέσια έκδοση, ενώ ίδιο ήταν το ποσοστό και των τετρακίνητων εκδόσεων.

Skoda Kodiaq 2023

Photo Credits: Skoda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!