Lexus UX 300e: Με αυξημένη αυτονομία κατά 40%

Lexus UX 300e: Με αυξημένη αυτονομία κατά 40%

Lexus UX 300e: Με αυξημένη αυτονομία κατά 40%
Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το UX δέχεται ένα εκτεταμένο και ουσιαστικό φρεσκάρισμα.

Με μήκος στα 4,5 μέτρα, το UX εκπροσωπεί την Lexus στην κατηγορία των πολυτελών compact SUV. Σύντομα θα αποκτήσει ένα μικρότερο... αδελφάκι, στο πρόσωπο του LBX (το είδαμε από κοντά στην παγκόσμια πρεμιέρα του Μιλάνου).

Η πολυτελής μάρκα του Toyota Group προχωρά στην ανανέωση της ηλεκτρικής έκδοσης του UX, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του ως το πρώτο μοντέλο μηδενικών ρύπων της Lexus. Οι σημαντικότερες αλλαγές στο UX 300e αφορούν την μπαταρία, η οποία προσφέρει σημαντικά αυξημένη αυτονομία κατά 40%, στα 450 χιλιόμετρα. Η χωρητικότητά της έχει αυξηθεί από τις 54,3 στις 72,8 kWh. Στην μεγαλύτερη αυτονομία συμβάλλει και η βελτιωμένη αεροδυναμική, με νέο πάτωμα.

Lexus UX

Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς του UX 300e, μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ ισχύος 204 ίππων και ροπής 300 Nm. Ρυθμίσεις έχουν γίνει επίσης στο σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει περισσότερες τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού (Lexus Safety System +) και νέο σύστημα πολυμέσων με μεγαλύτερη οθόνη (έως 12,3 ίντσες).

Lexus UX

Photo Credits: Lexus

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!