Ράλλυ Ντακάρ: Η Dacia εισέρχεται με οδηγό τον Λεμπ

Ράλλυ Ντακάρ: Η Dacia εισέρχεται με οδηγό τον Λεμπ

Ράλλυ Ντακάρ: Η Dacia εισέρχεται με οδηγό τον Λεμπ
Η θυγατρική του Renault Group ανακοίνωσε τη συμμετοχή της από το 2025 στο σημαντικότερο αγώνα αντοχής εκτός δρόμου.

Την είσοδό της σε κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έκανε γνωστή η Dacia. Σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, ο CEO της μάρκας, Ντενίς Λε Βο, ανακοίνωσε ότι από το 2025 θα συμμετέχει στο World Rally-Raid Championship, με αποκορύφωμα το διάσημο Ράλλυ Ντακάρ.

Dacia Dakar

Η συμμετοχή στην κατηγορία T1+ θα γίνει με ένα πρωτότυπο αγωνιστικό, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τη βρετανική Prodrive. Ο Λε Βο δεν ξεκαθάρισε αν το πρωτότυπο θα έχει την μορφή του Duster, αρκέστηκε πάντως να πει ότι τα αγωνιστικά χρώματα θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες. Η ομάδα της Dacia θα χρησιμοποιεί συνθετικά καύσιμα από την Aramco.

Από την περίοδο των δοκιμών που θα αρχίσουν το 2024, οδηγοί της Dacia θα είναι ο 9 φορές πρωταθλητής του WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ και η Κριστίνα Γκουτιέρεθ. Η 31 ετών οδηγός έχει λάβει μέρος σε 7 Ντακάρ, ενώ το 2017 έγινε η πρώτη Ισπανίδα που τερμάτισε στον αγώνα στην κατηγορία των αυτοκινήτων.

«Το WRC ήταν όλη μου η ζωή επί πολλά χρόνια, όμως πλέον εστιάζω στο Ράλλυ Ντακάρ», ανέφερε ο Λεμπ. «Πιστεύω πως με την εμπειρία μου θα βοηθήσω την ομάδα να εξελίξει το αγωνιστικό αυτοκίνητο». Συνοδηγός του Γάλλου θα είναι ο Φαμπιάν Λαρκέν.

Dacia Dakar

Photo Credits: Dacia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!